You are here

Τύπος: Παραδοθήκαμε στον εφιάλτη

05/07/2021 06:29

Το θέμα που πρωτοστατεί στη σημερινή ειδησεογραφία είναι η καταστροφική πυρκαγιά που βίωσαν επί δύο μέρες εννιά χωριά της Λεμεσού και της Λάρνακας, η οποία έφερε την απώλεια τεσσάρων ζωών και την καταστροφή 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων πράσινης γης, κατοικιών και γεωργικών καλλιεργειών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα πρώτα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές.

Το πλαίσιο για επιλογή των τραπεζικών στελεχών και μελών του διοικητικού συμβουλίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για έγκριση επέκτασης του σχεδίου διαχείρισης τερματισμένων/ ληγμένων/ μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραχωρήθηκαν μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Προσόντα για να γίνεις διοικητικός σύμβουλος τράπεζας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το πλαίσιο για επιλογή των τραπεζικών στελεχών και μελών του διοικητικού συμβουλίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών. Στις κατευθυντήριες γραμμές, που θα ισχύσουν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρεται ότι η συνεχιζόμενη καταλληλότητα όλων των μελών του διοικητικού οργάνου και των βασικών λειτουργιών είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή λειτουργία ενός ιδρύματος, και ως εκ τούτου τα ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν την καταλληλότητα όλων αυτών των προσώπων. Τα μέλη του διοικητικού οργάνου θα πρέπει επίσης να έχουν αρκετό χρόνο για να αποκτήσουν, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, εάν είναι απαραίτητο μέσω πρόσθετης εκπαίδευσης.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι εν μέσω της πανδημίας, διαφάνηκε ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός, αλλά και ένας προορισμός ικανός να προσελκύσει ξένες εταιρείες τεχνολογίας για δημιουργία βάσης στο νησί μας, καθώς και ξένα επενδυτικά ταμεία για εγγραφή και διαχείριση στο κυπριακό jurisdiction.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μπαράζ εξαγορών και συγχωνεύσεων στη Wall Street
  • Τι έδειξαν οι προσομοιώσεις για το ψηφιακό ευρώ
  • Σχέδια Βρετανίας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα
  • «Καμπανάκι» ΕΚΤ προς τράπεζες

Πολίτης

 «Ρύθμιση για ΜΕΔ του φορέα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για έγκριση επέκτασης του σχεδίου διαχείρισης τερματισμένων/ ληγμένων/ μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραχωρήθηκαν μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών. Αναφέρεται ότι στην ουσία η απόφαση δίδει τη δυνατότητα ρύθμισης όσων δανειοληπτών εμπίπτουν τα δάνεια τους στην πιο πάνω κατηγορία, με στόχο τη διευθέτηση τους και την ομαλή διαδικασία αποπληρωμής τους. Σε ότι αφορά τις αναδιαρθρώσεις/ ρυθμίσεις θα παρέχεται περίοδος 60 ημερών από την ημερομηνία της έγκρισης του γενικού λογιστηρίου της Δημοκρατίας για την υλοποίηση της ρύθμισης.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης είναι εύθραυστη.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • 668 εκ. ευρώ για τους αγρότες – Νέα ΚΑΠ

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΗΚΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – Στάχτη και αποκαΐδια από τις φονικές πυρκαγιές

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ… ΚΑΨΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ – Αυτή τη φορά η ανευθυνότητα, η απουσία επαρκών μέσων και η ασυνεννοησία, εκτός από καταστροφή, στοίχησαν και τέσσερις ζωές

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ – Άνιση μάχη για τη ζωή τους έδωσαν οι τέσσερις νέου που χάθηκαν στις φλόγες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – Αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα, τα αιτήματα και τις προκλήσεις της νέας εποχής