You are here

Τύπος: Το παρασκήνιο θα καθορίσει τις αποφάσεις

11/07/2019 06:56

Το ρευστό τοπίο όσον αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις και οι προβλέψεις της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Το παρασκήνιο θα καθορίσει τις αποφάσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το παρασκήνιο που θα καθορίσει τις αποφάσεις για τις εκποιήσεις. Όπως αναφέρεται, ούτε χθες λήφθηκε απόφαση ποιες προτάσεις νόμου θα οδηγηθούν την Παρασκευή στην ολομέλεια ή θα αναβληθούν. Η χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών έχει φέρει ανατροπές καθώς όπως φαίνεται μπαίνει στο ψυγείο η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων, της Αλληλεγγύης και της Συμμαχίας με την οποία επιβραδύνονται οι διαδικασίες εκποιήσεων. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος της βουλής εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση από την ολομέλεια της Παρασκευής και των δύο προτάσεων. Σήμερα θα συνέλθει εκ νέου η σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι προσπαθούν να πάρουν τα πάνω τους οι κεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και να ξεφύγουν από τα χαμηλά που σημείωναν τους προηγούμενους μήνες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Να μην επηρεαστεί αρνητικά το πλαίσιο των εκποιήσεων
  • Η βουλή θα σταυρώσει Olivewood και διαγραφές φόρων
  • Άλλα την Τρίτη και άλλα την Τετάρτη για ρήτρες
  • Έριξαν τιμές οι ξενοδόχοι

Πολίτης

 «Ρίχνει ταχύτητα η ανάπτυξη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία. Σύμφωνα με τις θερινές προβλέψεις της ΕΕ που δημοσιοποιήθηκαν χθες η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας φέτος θα περιοριστεί στο 2,9% σε σχέση με ανάπτυξη 3,9% το 2018 και θα περιοριστεί περαιτέρω στο 2,6% το 2020. 

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η αύξηση στις τιμές ακινήτων στην Κύπρο διαμορφώθηκε στο 4,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ρυθμιστικό πλαίσιο για blockchain
  • Θολό το τοπίο για αλλαγές στις εκποιήσεις
  • Τράπεζα από την αρχή – Αλλαγές στην τουρκική κεντρική τράπεζα ζητά ο Ερντογάν
  • Άνοδος σε ποσοστό 0,60% - ΧΑΚ

Χαραυγή

 «Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για αλλαγή του νόμου των εκποιήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το ρευστό τοπίο όσον αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις. Στη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων δεν βγήκε άσπρος καπνός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε μία προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη σε μια κοινή πρόταση.  Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι και οι δύο προτάσεις θα βρίσκονται στην ατζέντα της ολομέλειας της βουλής.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος ξεκίνησε να καταχωρεί στοιχεία για τις εταιρείες που κηρύσσουν πτώχευση στη διαδικτυακή πύλη ηλεκτρονικής δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απέτρεψαν ξεσπίτωμα μάνας - κόρης
  • Σε ρυθμούς εκποιήσεων οι τιμές των κατοικιών
  • Κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης προβλέψει η Κομισιόν
  • ΠΕΟ: «Όχι άλλα αίμα στο βωμό του κέρδους»

Αλήθεια

 «Ανάπτυξη 2,9% και 2,6% αντίστοιχα στην Κύπρο για το 2019 και το 2020»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι τριμηνιαίες καλοκαιρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, που υιοθέτησε το Κολέγιο και παρουσίασε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως αναφέρεται, η Κομισιόν προβλέπει για την Κύπρο αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2019 και 2,6% το 2020.  Η Κομισιόν εκφράζει ανησυχίες για τον τουρισμό ο οποίος δείχνει σημεία αδυναμίας.  Συγκεκριμένα, οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 1,1% τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι μόνο αν δώσει την έγκριση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη χρηματοδότηση της ατμοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζητά πιο απαιτητικά τραπεζικά stress tests – Ελεγκτικό συνέδριο
  • Ανησυχίες για στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπών – ΣΕΚ
  • Ετήσια αύξηση 4,3% στις τιμές κατοικιών στην Κύπρο
  • Στο 7ο έτος συνεχούς ανάπτυξης – Ευρωζώνη

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – Για τις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΕΕ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΑΛΛΑ…. ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – Κατηγορηματικά «όχι» από διψήφιο αριθμό κρατών μελών σε στοχευμένα μέτρα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – Οι επιθεωρητές αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη λίγο πριν τη συμφωνία για τις εξετάσεις των λυκείων

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΜ