You are here

Τύπος: Πάρε – δώσε για προϋπολογισμό

14/12/2020 07:31

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό, ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των αδελφών Alexei και Dmitry Ananyev, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πάρε – δώσε για προϋπολογισμό»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό.  Όπως σημειώνεται, στόχος είναι τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εξελίσσεται πολύ σκληρό παζάρι που κάνουν κάποια κόμματα, ενώ κάποια από τα ανταλλάγματα που θέτουν σχετίζονται με τις βουλευτικές εκλογές και κυρίως με την προεδρία της βουλής.

«Αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες επιχειρήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, τα μέτρα που είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου επηρεάζουν 5.500 επιχειρήσεις εστίασης, εκ των οποίων πάνω από 1.450 βρίσκονται στη Λευκωσία, 650 στην επαρχία Αμμοχώστου, περίπου 1.000 στην επαρχία Λάρνακας, πάνω από 1.500 στη Λεμεσό και πάνω από 900 στην Πάφο. Ένας τομέας που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και είναι πάνω από 27.000.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΕΒΑ: Αντέχουν τα κεφάλαια των τραπεζών αλλά πιέζεται η κερδοφορία
  • Σε ασταθές περιβάλλον με πολλές προκλήσεις κινούνται οι τράπεζες
  • Εγκαταλείπουν το City τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες
  • Υπό εξαφάνιση η αγορά κρατικού χρέους

Πολίτης

 «Παγώνουν περιουσία κυπρίων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των αδελφών Alexei και Dmitry Ananyev και των συζύγων τους από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, το συνολικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει διεθνώς ανέρχεται σε €267 εκ. Οι πρώην ιδιοκτήτες της Promsvyazbank κατηγορούνται για εξαπάτηση επενδυτών σε διάφορες χώρες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών επιβεβαιώνει τη σταθερή θέση κεφαλαίων και ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά προειδοποιεί για τις προοπτικές ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων και τη δομικά χαμηλή κερδοφορία.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ 17 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 3 ΙΕΡΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ – Ιερά πρόστιμα και διακρίσεις στη μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΛΙ ΣΤΑ «ΕΓΩ ΕΝ ΤΖΑΙ» Ο ΝΙΚΟΛΑΣ – Δεν απαντά για διαβατήρια και Τζιοβάνη – Παραδοχή για την καραντίνα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – Έντονες ζυμώσεις και παρασκήνια για να πειστούν κάποιοι που θεωρούνται δεδομένοι

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε. ΦΡΟΥΡΑ