You are here

Τύπος: Παρουσιάσεις ΣΚΤ προς τους επενδυτές

16/04/2018 06:46

Οι παρουσιάσεις που θα ξεκινήσει σήμερα η διοικητική ομάδα της ΣΚΤ προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές στην Κύπρο και το καμπανάκι από το ΔΣ της ΕΚΤ για τον κίνδυνο εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Τετ-α-τετ επενδυτών με Συνεργατική»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι παρουσιάσεις που θα ξεκινήσει σήμερα η διοικητική ομάδα της ΣΚΤ προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται, η διοικητική ομάδα θα παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές όλες τις πληροφορίες που κρίνονται απαραίτητες για την αξιολόγηση και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.  Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν μέσα της άλλης βδομάδας. Ο νέος επενδυτής, σημειώνεται, θα πρέπει να βάλει κεφάλαια, να μειώσει το προσωπικό και να προσμετρήσει το νομοθετικό πλαίσιο.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων εβδομάδων βρίσκονται οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων εν μέσω των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι αποδόσεις ομολόγων με λήξη 2023, 2024 που έχουν αυξηθεί κατά 35 και 19 μονάδες βάσης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διευκρινίσεις στις δύσκολες περιπτώσεις – Από τμήμα φορολογίας για ΦΠΑ 19% στην πώληση μη αναπτυγμένης οικοδομήσιμης γης
  • Η στήριξη νεαρών ζευγαριών στη βουλή
  • Συνεργατικά έμειναν μόνο στο όνομα
  • Τρέχουν για ρύθμιση χρεών – Σχεδόν 30.000 ενδιαφερόμενοι ακολούθησαν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Πολίτης

 «Βλέπουν πιέσεις στο ευρώ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το καμπανάκι από το ΔΣ της ΕΚΤ για τον κίνδυνο εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του περασμένου μήνα, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξέφρασαν ανησυχία για τον κίνδυνο ενός κανονικού εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ και τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από την ενίσχυση του ευρώ. Αν και η ενίσχυση του ευρώ τους τελευταίους μήνες, εν μέρει λόγω των φόβων για τον προστατευτισμό των ΗΠΑ, δεν μείωσε σημαντικά τη ζήτηση, οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τη συναλλαγματική ισοτιμία «σημαντική πηγή» αβεβαιότητας, με ορισμένους να προβλέπουν πιο αρνητική επίπτωση στον πληθωρισμό.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου χαρακτήρισε μελετημένες και έξυπνες κινήσεις χρηματοοικονομικής μηχανικής τις πρόσφατες ενέργειες του υπουργείου οικονομικών σχετικά με τον Συνεργατισμό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προς παράταση για φορολογικές δηλώσεις
  • Κλειστά χαρτιά για χρέος – Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη συνάντηση Τσακαλώτου – Σολτς
  • «Πράσινη» ναυτιλία – Συμφωνία για ρύπους

Αλήθεια

«Μεγάλη αισιοδοξία στους CEO στην Κύπρο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η 21η ετήσια παγκόσμια έρευνα της PwC για τους CEO’s.  Από την ανάλυση των στοιχείων διαφαίνεται ότι οι CEO’s είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην ευρωζώνη, ενώ στην Κύπρο εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από ποτέ.  Το 52% των CEO’s στην Κύπρο πιστεύει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα βελτιωθεί, ποσοστό πολύ ψηλότερο από το 36% που ήταν το 2017 και 33% το 2016.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η επιτροπή οικονομικών θα ενημερωθεί σήμερα για την πρόθεση εισαγωγής μέτρων στήριξης νεαρών ζευγαριών για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, συνεπεία της υπαγωγής των οικοπέδων προς οικοδόμηση σε φόρος προστιθέμενης αξίας με συντελεστή ύψους 19%.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αποτελέσματα της οργανοδομής τα ΜΕΔ – Χρηματοοικονομικός επίτροπος για ΣΚΤ
  • Σήμερα οι επαφές με επενδυτές – Συνεργατισμός
  • Εξουσία για επέκταση στις φορολογικές δηλώσεις – Έφορος φορολογίας
  • Αναβάθμιση από Moody’s – Ισπανία

 

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – Παρά το βαρύ κλίμα, το αποψινό δείπνο θα δώσει θετική απάντηση στον γγ του ΟΗΕ για επανέναρξη συνομιλιών

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ – Επιστολή – κόλαφος της αστυνομίας εκθέτει το υπουργείο εργασίας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΕΛΠΙΔΕΣ – Ζητούμενο από τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακκιντζί να ανοίξει δίαυλος διαλόγου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ