You are here

Τύπος: Περνούν 3 εξαιρέσεις από διατμηματική προαγωγή

03/12/2021 06:26

Οι τρεις εξαιρέσεις που περνούν από τη διατμηματική προαγωγή και η συμφωνία που υπογράφηκε χθες για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των νεοεισερχόμενων μόνιμων υπαλλήλων και των συμβασιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Περνούν 3 εξαιρέσεις από διατμηματική προαγωγή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι τρεις εξαιρέσεις που περνούν από τη διατμηματική προαγωγή. Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μένουν εκτός της διατμηματικής προαγωγής, μέσα από τα αναθεωρημένα κείμενα των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν τροπολογία για την εξαίρεση και των ακολούθων του υπουργείου εξωτερικών. Επιπλέον υπάρχουν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων για την ετοιμασία τροπολογίας για να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της βουλής από τη διατμηματική προαγωγή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σε τρεις μήνες θα ξεκαθαρίσει κατά ποσό προκύπτουν ποινικές αλλά και αστικές ευθύνες σε σχέση με τις 212 υποθέσεις που εξετάζει η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το ρεύμα σπρώχνει τον πληθωρισμό

  • Απειλεί τις οικονομίες η παραλλαγή Όμικρον

  • Επί ποδός ο τουρισμός λόγω υποχρεωτικού PCR

  • Υποφερτό το 20% της τηλεργασίας

Πολίτης

 «Τέλος στην αβεβαιότητα για 20.000 υπαλλήλους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συμφωνία που υπογράφηκε χθες για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των νεοεισερχόμενων μόνιμων υπαλλήλων και των συμβασιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όπως σημειώνεται, η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων και του υπουργείου οικονομικών, η οποία δίνει τέλος στην αβεβαιότητα συνταξιοδοτικών ωφελημάτων 20 χιλ. εργαζομένων, οι οποίοι ενέπιπταν στις πιο πάνω κατηγορίες εργαζομένων. Με βάση τη συμφωνία, το ταμείο είναι υβριδικό και συνδυάζει στοιχεία από υφιστάμενα σχέδια σύνταξης και ταμεία προνοίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι μη αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η αδειοδότηση για έρευνες στο οικόπεδο 5 της ΑΟΖ της κυπριακής Δημοκρατίας, στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο 2,7% οι απώλειες ΦΠΑ – Στοιχεία Κομισιόν

  • Στο 4,3% σταθεροποιήθηκε η αύξηση του πληθωρισμού

  • Τρ. Κύπρου: Μονάδα διαχείρισης εταιρειών τεχνολογίας

Χαραυγή

 «Αγωγές για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι δεσμεύσεις που πήρε χθες η επιτροπή ελέγχου της βουλής από αξιωματούχους της ΚΕΔΙΠΕΣ και της Γενικής Εισαγγελίας ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022 θα κατατεθούν όλες οι αστικές αγωγές για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, αλλά και ότι «έχουν ανακριθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν νέο τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές των πετρελαιοειδών και του ηλεκτρισμού.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Συνταξιοδοτικό σχέδιο για εργαζομένους σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο

Αλήθεια

 «Έπεσαν οι υπογραφές για το συνταξιοδοτικό στο δημόσιο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή υπογραφή του πλαισίου

Συμφωνίας για την εισαγωγή επαγγελματικού σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στην κρατική υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός οικονομικών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ. Σημειώνεται ότι το σχέδιο θα βασίζεται σε εισφορές εκατέρωθεν, εργαζόμενου και εργοδότη.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο Ερντογάν άλλαξε τέσσερις διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας και τρεις υπουργούς οικονομικών από πέρσι το Νοέμβριο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μείωση στα συνολικά νέα δάνεια τον Οκτώβριο – Κεντρική Τράπεζα

  • Αδειοδότηση τεμαχίου 5 στις ExxonMobil και Qatar Petroleum

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ; – Πράξεις τυφλής δολοφονικής βίας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ – Επίσκεψη του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με υψηλό συμβολισμό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – Μηνύματα συμφιλίωσης και αγάπης έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος με την άφιξη του στην Κύπρο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ – «Δεσμεύτηκαν» αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και τον υποβάθμισαν!