You are here

Τύπος: Πετρέλαιο θέρμανσης και προϋπολογισμός...

30/12/2002 09:08
Ελάχιστες είναι σήμερα οι ειδήσεις και τα ρεπορτάζ οικονομικού περιεχομένου, στον ημερήσιο οικονομικό τύπο.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» στην τελευταία εξωτερική της σελίδα και υπό τον τίτλο «Το... κρύο παραμένει για τη θέρμανση» αναφέρεται στη διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της βουλής ως προς τους δικαιούχους της επιστροφής της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης. Η μεν κυβέρνηση, δια του υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη, δηλώνει ότι το θέμα ανέκυψε όταν επιβλήθηκε φορολογία πάνω στο πετρέλαιο, ενώ η βουλή δια του προέδρου της επιτροπής Οικονομικών Μάρκου Κυπριανού, υποστηρίζει ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες πολιτών που εξίσου μεγάλη ανάγκη για βοήθεια στο θέμα της θέρμανσης, οι οποίοι χρησιμοποιούν άλλες μορφές ενέργειας όπως, είναι το γκάζι και ο ηλεκτρισμός.

Αλλού, γράφει ότι οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα εφαρμοστούν το Μάρτιο. Οι νέες διατιμήσεις εντάσσονται στα πλαίσια της πρώτης φάσης της αναϊσορρόπησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο γνωστό θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΗΣΥ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ) με αντικείμενο την έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό του 2003. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Έκθεση θα ολοκληρωθεί σήμερα σε συνάντηση που θα έχουν οι βουλευτές μέλη της επιτροπής και στη συνέχεια θα συμπληρωθεί με τις τροπολογίες τόσο της βουλής όσο και του υπουργείου Οικονομικών, προτού η Έκθεση κατατεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια. Παρά την προσπάθεια του ΔΗΣΥ όπως συμπεριληφθούν οι θέσεις του κόμματος στο κύριο σώμα της Έκθεσης, η καταγραφή των θέσεων του θα γίνει ξεχωριστά στο πίσω μέρος της έκθεσης. Ωστόσο, όπως προστίθεται στο σχετικό ρεπορτάζ, έγιναν κάποιες αλλαγές κυρίως στο λεκτικό και όχι στη φιλοσοφία της Έκθεσης, οι οποίες κατά τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν αλλοιώνουν την προσπάθεια της πλειοψηφίας να απευθύνει αντιπολιτευτικό λόγο - για καθαρά κομματικούς λόγους και σκοπιμότητες, ιδιαίτερα ενόψει προεδρικών εκλογών.

Αλλού, γράφει ότι ο ΓΔ του ΧΑΚ βαδίζει ολοταχώς προς τις 90 μονάδες.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στην πρώτη και τελευταία σελίδα της, ενώ σήμερα δεν κυκλοφόρησε το ένθετο «Οικονομική».

Για ανασκοπήσεις συγκεκριμένων θεμάτων όπως η ΕΚ και η ΚΤ, επισκεφθείτε το νέο τμήμα της ιστοσελίδας, PressWatch που θα ανανεωθεί στις 9:45πμ.