You are here

Τύπος: Πιέζει και η Ευρωβουλή για ξένους εργάτες

26/11/2021 06:28

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού σε αρκετά κράτη της ΕΕ και οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες φαίνεται να μπαίνει ο CEO του EuroAsia Αθανάσιος Κτωρίδης, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πιέζει και η Ευρωβουλή για ξένους εργάτες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού σε αρκετά κράτη της ΕΕ. Όπως αναφέρεται, η Ευρωβουλή ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 να υποβάλει προτάσεις για τη διευκόλυνση και την προώθηση της εισόδου και της κινητικότητας εντός της ΕΕ εργαζομένων από τρίτες χώρες, που μεταναστεύουν νόμιμα. Η Ευρωβουλή υιοθέτησε χθες έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νόμιμη μετανάστευση εργατικού δυναμικού, με 497 ψήφους υπέρ, 160 κατά και 38 αποχές.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι εγκρίθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδυτικό πακέτο ύψους άνω των €290 εκ., για 132 νέα έργα στο πλαίσιο του προγράμματος life, που αφορούν το περιβάλλον και τη δράση του για το κλίμα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μέτρα τόνωσης επενδύσεων και χρηματιστηρίων
  • Γενάρη αποτελέσματα για θαλάσσια σύνδεση με Ελλάδα
  • Μειώνουν κι άλλους φόρους λόγω ακρίβειας
  • Πρόεδρος του EMGF η Πηλείδου

Πολίτης

 «Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ceo του EuroAsia»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες φαίνεται να μπαίνει ο CEO του EuroAsia Αθανάσιος Κτωρίδης.  Όπως σημειώνεται, αγωγή κατά του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας EuroAsia Interconnector Plc, Αθανάσιου Κτωρίδη, κατέθεσε η εταιρεία CRC – EA Finance Ltd για φερόμενες οφειλές της τάξεως των €4,28 εκ., παρά τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες και υποσχέσεις του κ. Κτωρίδη για καταβολή του ποσού. Οι δικαστικές περιπέτειες, πιθανόν να έχουν και κόστος στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι πωλητές οχημάτων εκτιμούν ότι θα είναι θέμα μερικών λεπτών, αν όχι δευτερολέπτων, για να κλείσει η λίστα των οδηγών, φυσικών προσώπων και επαγγελματιών, που θα διεκδικήσουν τη χορηγία για απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Χαραυγή

 «Συνεχίζονται οι επιπτώσεις της πανδημίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η 11η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να ανακάμπτει από το πρώτο εξάμηνο του 2021, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης, αν και η τουριστική δραστηριότητα εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Σημειώνεται επίσης ότι η δημοσιονομική κατάσταση εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προκηρύχθηκε και επίσημα νέος διαγωνισμός για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου και Ελλάδας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η βουλή ψήφισε νόμο για επέκταση της προστασίας σε «εγκλωβισμένους» αγοραστές
  • «Σημαντικό βήμα για την Κύπρο το φυσικό αέριο»…

Αλήθεια

 «Στο τραπέζι και η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι σανίδα σωτηρίας φαίνεται να βρήκε ο Ερντογάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη συμφωνία των $10 δισ. μεταξύ των δύο χωρών να ανακόπτει την κατρακύλα της λίρας, τη στιγμή που οι διαδηλώσεις για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας πραγματοποιούνταν η μία μετά την άλλη σε όλη τη χώρα.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το τμήμα φορολογίας υπενθυμίζει ότι λήγει τα μεσάνυκτα της 30ής Νοεμβρίου η προθεσμίας εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης εισοδήματος εταιρείας, αυτοεργοδοτούμενου και ατόμου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο στάδιο της ανάκαμψης η οικονομία
  • Το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στην Κύπρο €289 εκ. – Τερματικό φυσικού αερίου
  • Ωφελούνται οι εργαζόμενοι όταν πάει καλά μια επιχείρηση – Αβέρωφ Νεοφύτου
  • Νέο διαγωνισμός με σημαντικές διαφορές από προηγούμενο – Ακτοπλοϊκή σύνδεση

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – Αντιδράσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ – Εκτενή και αναλυτικά στοιχεία στη βουλή από το υπουργείο δικαιοσύνης

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΦΕΡΑΝ ΝΕΥΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – Αντιδράσεις από γονείς και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης – Νομικά μπερδέματα στις αποφάσεις για παιδιά

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – Προσλήψεις και προαγωγές συγγενικών προσώπων του προεδρικού ζεύγους και των υπουργών…