You are here

Τύπος: Πίτες, χρέη, χρεώσεις και διαφήμιση

24/01/2005 09:21
Ο σημερινός δευτεριάτικος οικονομικός Τύπος προσφέρει μια ποικιλομορφία θεμάτων. Μερικά από αυτά αναφέρονται στο δημόσιο χρέος, στη διαφημιστική βιομηχανία, στην ανεργία, τις τραπεζικές χρεώσεις κ.ά.

Φιλελεύθερος

«Μεγάλη συμμετοχή της κεντρικής κυβέρνησης στο δημόσιο χρέος»

Το κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρεται σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat σχετικά με το ποσοστό του δημοσίου χρέους που αναλογεί στις κεντρικές κυβερνήσεις των κρατών μελών και επισημαίνει ότι για την Κύπρο ανέρχεται στο 98% και είναι από τα πιο ψηλά στην Ε.Ε. Επιπρόσθετα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το 71% του συνολικού χρέους χρηματοδοτείται με την έκδοση τίτλων και το υπόλοιπο με δανεισμό.

«Χρυσάφι πληρώνονται τα καθυστερημένα δάνεια στις τράπεζες»
Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην αυστηρότερη τιμωρία που έχουν τη μορφή ψηλών επιβαρύνσεων που επιβάλλουν οι τράπεζες σε πελάτες που είναι ασυνεπείς στην καταβολή δόσεων.

Πολίτης

«Ξαναμοιράζεται η πίτα»

Στο κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Πολίτης» γίνεται αναφορά στο διαφημιστικό κλάδο και επισημαίνεται ότι η κάθοδος της Saatchi & Saatchi στην Κύπρο θα επιφέρει πιο σημαντικές αλλαγές απ’ ό,τι οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις λογαριασμών. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η Saatchi & Saatchi θα αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Inc.

«Μπλόκα "με το βαμβάκι"»
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών στην Ελλάδα και στον αποκλεισμό διαφόρων περιοχών με τρακτέρ.

Σημερινή

«Σε ανώτατο επίπεδο τα αιτήματα των εκτάκτων»

Στο κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Σημερινή» γίνεται αναφορά στο ζήτημα των εκτάκτων υπαλλήλων και τις παρασκηνιακές επαφές κομμάτων για διευθέτησή του. Η εφημερίδα αναφέρεται στο αίτημα των εκτάκτων για περιορισμό στους 18 από 30 μήνες της περιόδου υπηρεσίας που απαιτείται για κατοχύρωσή τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου.

«Τα ξενοδοχεία "προσφέρουν" ανέργους»
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας κατά το 2004 και, επικαλούμενη το Υπουργείο Εργασίας, προσθέτει ότι στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» δεν περιέλαβε στη σημερινή της έκδοση οικονομικές σελίδες.

Αλήθεια

«Αύριο η ΑΗΚ ενώπιον του Ανταγωνισμού»

Στο κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Αλήθεια» γίνεται αναφορά στην αναμενόμενη για αύριο εξέταση της υπόθεσης εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης από την Αρχή Ηλεκτρισμού. Η εφημερίδα παραθέτει κατάλογο άλλων υποθέσεων που θα εξετάσει η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

«Στη Phil. Andreou το 30% της So Easy Kiosks»
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά και του υπολοίπου 30% του μετοχικού κεφαλαίου της So Easy Kiosks από τον Φιλόκυπρο Ανδρέου, εκτελεστικό πρόεδρο της Phil. Andreou που ελέγχει το 70%.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ





ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ




ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑΣΟΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ




ΒΟΜΒΑ... ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ