You are here

Τύπος: Πιθανή ακόμα και 24ωρη αναβολή ψηφοφορίας

17/12/2020 06:41

Η πιθανή αναβολή της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, καθώς και η απόφαση του Συνδέσμου Τραπεζών για την επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων που αναμένεται εντός της ημέρας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πιθανή ακόμα και 24ωρη αναβολή ψηφοφορίας »

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η πιθανή αναβολή της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. Όπως αναφέρεται, είναι σε εξέλιξη θρίλερ για γερά νεύρα, καθώς στις λίγες ώρες που απομένουν για την έναρξη της ψηφοφορίας στη βουλή, ΔΗΣΥ και κυβέρνηση θα ασκήσουν στενό πρέσινγκ στην ΕΔΕΚ και τη Συμμαχία για να εξασφαλίσουν τις τέσσερις θετικές τους ψήφους. Λόγω αυτής της δυστοκίας, γίνονται και σκέψεις να μεταφερθεί η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό για την Παρασκευή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η δημιουργία εθνικών bad bank και η ανάπτυξη δευτερογενών αγορών μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη βοήθεια της σύστασης ενός ευρωπαϊκού κόμβου δεδομένων, είναι μεταξύ των βασικών δράσεων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διατηρεί τις αντοχές του έως το 2080 το ΤΚΑ
  • «Στόλισε» την έκθεση Οδυσσέα ο Πετρίδης
  • Γερνάει ο στόλος Ι.Χ. – Περισσότερα από τα μισά σαλούν στην Κύπρο είναι άνω των 10 χρόνων
  • Δεν ήρθαμε για διαβατήρια δηλώνει η Wargaming

Πολίτης

 «Πάγωμα για πρώτη κατοικία έως €350.000 »

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινοβραδινή συνεδρία του Συνδέσμου Τραπεζών για την αναστολή των εκποιήσεων. Το ΔΣ του Συνδέσμου προσανατολίζεται προς την αναστολή εκποιήσεων πρώτης κατοικίας αξίας έως €350 χιλ. μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2021. Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας τα μέλη του ΣΤ έδειξαν προθυμία να ικανοποιήσουν την επιθυμία της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων για αναστολή εκποιήσεων πρώτης κατοικίας μέχρι €350 χιλ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισε οριστικά τον δρόμο σε ιδιώτες και εταιρείες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη ζημιά που υπέστησαν από τις αποφάσεις για τη διάσωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αυξητική τάση και το 2019 – Εργατικά ατυχήματα
  • Διευκρίνιση δημοσιεύματος για Oleg Bakhmatiuk

Χαραυγή

«Παγώνουν οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας μέχρι τον Μάρτιο του 2021»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η αναστολή των εκποιήσεων για δάνεια με υποθήκη πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €3350 χιλ. που αποφάσισε χθες ο Σύνδεσμος Τραπεζών. Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα το υπουργείο οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα και ο Σύνδεσμος Τραπεζών ήταν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αναστολής των εκποιήσεων.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι η Wargaming εκφράζει απογοήτευση για όσα ειπώθηκαν δημοσίως το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την έκδοση διαβατηρίων σε διευθυντικά στελέχη, με αφορμή την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ιρανοί στο επίκεντρο έρευνας για «χρυσά» διαβατήρια
  • ΥΠΟΙΚ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά λίγο πριν τη συζήτηση για προϋπολογισμό  

Αλήθεια

 «Σήμερα αναμένεται η απόφαση για αναστολή εκποιήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η απόφαση του Συνδέσμου Τραπεζών για την επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων που αναμένεται εντός της ημέρας. Κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρία, το Συμβούλιο επεξεργάστηκε την τελική πρόταση, ωστόσο επιφυλάχθηκε να λάβει, ενδεχομένως σήμερα, την οριστική του απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θετικό κλίμα που υπήρχε από την περασμένη βδομάδα για την υιοθέτηση της σχετικής πρότασης δεν έχει αλλάξει.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι την ανάγκη η Κύπρος να αναθεωρήσει τα οικονομικά της μοντέλα και να στοχεύσει σε μια μακροπρόθεσμη, αναθεωρημένη κατεύθυνση, προσαρμοσμένη στην νέα πραγματικότητα, αναδεικνύει η νέα μελέτη της PwC.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σωστή η απόφαση για ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας – Ανδρέας Βύρας
  • Στρατηγική για πρόληψη μελλοντικής συσσώρευσης ΜΕΔ
  • Καλεί τους συνταξιούχους να υποβάλουν αίτηση για τη μικρή επιταγή – ΕΚΥΣΥ
  • Αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων το 2019

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΙΠΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΠΕΤΡΙΔΗ – Εναντίον του γενικού ελεγκτή και της γενικής λογίστριας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – Ο Κ. Ευσταθίου στην ομιλία του έδωσε στίγμα για καταψήφιση και από την ΕΔΕΚ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΠΕΦΥΓΕ ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ Ο ΑΒΕΡΩΦ – Τίποτα βέβαιο για προϋπολογισμό  - Δεν αποκλείεται αναβολή της ψηφοφορίας για αύριο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ