You are here

Τύπος: Πλατειάζει η συζήτηση για τραπεζικές χρεώσεις

12/01/2022 06:45

H χθεσινή συνέχιση της συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή εμπορίου για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών και τα δύο νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας που οδηγούνται την Πέμπτη για ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Πλατειάζει η συζήτηση για τραπεζικές χρεώσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή συνέχιση της συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή εμπορίου για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου ήταν ξεκάθαρος, αναφέροντας πως η τράπεζα υποχρεούται να ανοίξει Λογαριασμό Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά σε όποιον το ζητήσει ή να μετατρέψει έναν λογαριασμό σε βασικό, αρκεί να μη διατηρεί άλλον τέτοιον λογαριασμό σε άλλη τράπεζα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι λάθη και αδυναμίες εντοπίζει η Νομική Υπηρεσία στο αναθεωρημένο κείμενο της πρότασης νόμου, με το οποίο μπαίνει φρένο στις υπερχρεώσεις που επιβάλλουν κάποιες μικρές, κυρίως επιχειρήσεις στους καταναλωτές όταν πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χουβαρντάδες οι τουρίστες που μας ήρθαν μέσα στο 2021

  • «Μαθήματα» για την οικονομική ευημερία

  • Νέα εμπόδια για ρήτρες τραπεζών

  • Πρόβλημα η ανισότητα στους εμβολιασμούς

Πολίτης

 «Τελευταία στάση για τη μεταρρύθμιση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα δύο νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας που οδηγούνται την Πέμπτη για ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής. Όπως αναφέρεται, σκοπός του πρώτου νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί δημόσιας υπηρεσίας νόμου, ώστε να επιτευχθεί η ανάθεση στην ΕΔΥ της ευθύνης παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σκοπός του δεύτερου νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων από την ΕΔΥ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο διευθυντής του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, σε δηλώσεις του τόνισε τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Φρένο σε χρεώσεις από κόμματα

  • Η αγορά κρυπτονομισμάτων σε ελεύθερη πτώση

Χαραυγή

 «Αν πάρει σύνταξη πληρώνει πέναλτι, εάν δεν πάρει… και πάλι πληρώνει ‘πέναλτι’ »

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι το θέμα που ενέγραψε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ στην επιτροπή εργασίας, το οποίο αφορά στη διάκριση σε βάρος των εργαζομένων οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι σε επίδομα ασθενείας και ανεργίας λόγω του ότι συμπληρώνουν το 63ο έτος της ηλικίας τους και επιλέγουν να μην συνταξιοδοτηθούν. Το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή εργασίας κατά προτεραιότητα την ερχόμενη Τρίτη 18 Ιανουαρίου.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αύξηση έπειτα από τρία χρόνια μειώσεων παρουσίασε η αξία των ακάλυπτων επιταγών, φθάνοντας στο €0,93 εκατ., σε σύγκριση με €0,74 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διαμαρτυρήθηκαν κατά του κλεισίματος της Ελληνικής στο Στρουμπί

  • Πυρίλλης: «Οι παραλίες δεν είναι κοτσιάνι κανενός»

  • €13,2 εκατ. το ακριβότερο ακίνητο στη Λάρνακα

Αλήθεια

 «Παζάρι εργασίας με περίπτερο στην έκθεση»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τρόποι που αναζητεί το υπουργείο εργασίας για ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εργοδότηση των 13 χιλ. ανέργων, ώστε να μην υποχρεωθεί σε έκδοση αδειών απασχόλησης ατόμων από τρίτες χώρες. Για την προσπάθεια αυτή θα οργανωθεί σύντομα, με πρωτοβουλία του υπουργείου, ένα είδος αγοράς εργασίας, όπου εργοδότες και άνεργοι θα συναντηθούν για συνεντεύξεις.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι με προτάσεις για το θέμα της αύξησης των χρεώσεων των τραπεζών αναμένεται να συνεχιστεί σύντομα η συζήτηση στην επιτροπή εμπορίου της βουλής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δύσκολο το 2021 για την Πάφο, με προοπτικές όμως το 2022

  • Θέμα στη βουλή για διάκριση σε βάρος εργαζομένων συνταξιούχων

  • Μικρή αύξηση στην αξία των ακάλυπτων επιταγών

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΖΑΡΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – Πρωτοβουλία του υπ. Εργασίας για αποφυγή εισαγωγής ατόμων από τρίτες χώρες

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΚΙΝΟΥ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Αίτημα έκδοσης από την Κίνα για δύο πολιτικούς ακτιβιστές τους οποίους στηρίζουν οι ΗΠΑ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

€39 ΕΚ. ΓΙΑ ΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ – Εκτοξεύτηκαν μέσα στο 2021 οι δαπάνες της Κύπρου, λόγω αυξημένων ροών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ….. ΚΑΙ ΠΑΛΙ «ΠΕΝΑΛΤΙ» - Άρση της αδικίας σε βάρος ασφαλισμένων του ΤΚΑ ζητά το ΑΚΕΛ