You are here

Τύπος: Πλήρης η ρήξη μεταξύ εισαγγελέα και ελεγκτή

16/04/2021 06:32

H χθεσινή σύγκρουση μεταξύ γενικού εισαγγελέα και γενικού ελεγκτή στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών και η έρευνα της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας στην οποία η κύπριοι εκφράζουν αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και γενικά την επιβίωση τους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πλήρης η ρήξη μεταξύ εισαγγελέα και ελεγκτή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή σύγκρουση μεταξύ γενικού εισαγγελέα και γενικού ελεγκτή στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών. Όπως αναφέρεται, οι δύο αξιωματούχοι «λογαριάστηκαν» τετ-α-τετ, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και κάλεσαν ο ένας τον άλλο να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για επίλυση των διαφορών τους επί συνταγματικών προνοιών. Για συνταγματική εκτροπή του γενικού ελεγκτή έκανε λόγο ο κ. Σαββίδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία θέλει να γράφει τις εκθέσεις της υπηρεσίας του.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι έρευνα σε μεγάλους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, οι οποίοι σχετίζονταν με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, άρχισε το Τμήμα Φορολογίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ένωσε όλους εναντίον του ο Σύνδεσμος Υπεραγορών
  • Άλλαξε ο νόμος για τη σύνταξη ανικανότητας
  • Παίζονται οι εγγυήσεις
  • Ξέρουμε λίγα για οικονομία και οι νέοι μας ακόμα λιγότερα…

Πολίτης

 «Με πρόβλημα επιβίωσης το 12% των κυπρίων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έρευνα της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας στην οποία η κύπριοι εκφράζουν αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και γενικά την επιβίωση τους. Το στοιχείο που καταδεικνύει την αρκετά δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πως το 12% των κυπριακών νοικοκυριών αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, σε αντίθεση με το 2014 που το ποσοστό αυτό ήταν στο 8%, ενώ όσοι «δυσκολεύονται αρκετά με τα εισόδημα τους», το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 14% το 2021.  

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι παραγωγοί της ταινίας Jiu Jitsu, η οποία γυρίστηκε στην Κύπρο το 2019, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την Κύπρο, δείχνοντας ως βασικό υπεύθυνο τον γενικό ελεγκτή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλαγές ζητούν τα κόμματα – Κρατικές εγγυήσεις
  • Η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της

Χαραυγή

 «Γ. Εισαγγελέας: Μακάρι να δίναμε κι άλλα ‘χρυσά’ διαβατήρια»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η πλήρης κάλυψη που έδωσε χθες στην κυβέρνηση ο γενικός εισαγγελέας για τις παράτυπες πολιτογραφήσεις προσώπων οι οποίοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Ο κ. Σαββίδης δήλωσε μάλιστα ότι «μακάρι να έρχονταν και άλλες επενδύσεις κι ας δίναμε κι άλλα διαβατήρια».  Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής ελέγχου για το θέμα της παραχώρησης διαβατηρίων σε πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τη μαρίνα Αγίας Νάπας και τα οποία δεν πληρούσαν τα κριτήρια, ο γενικός εισαγγελέας επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση επενδύσεων».

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει αβέρτα «χρυσά» διαβατήρια, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Κομισιόν έχει κινήσει διαδικασία επί παραβάσει και έχει προειδοποιήσει με παραπομπή της Κύπρου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οριστική ρήξη στις σχέσεις γενικού εισαγγελέα – γενικού ελεγκτή
  • 110 εκατομμύρια ευρώ για εταιρεία πορνό

Αλήθεια

 «Αναδίπλωση και πράσινο φως για τις κρατικές εγγυήσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών να εξετάσει το θέμα των κρατικών εγγυήσεων με τη μορφή του κατεπείγοντος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων συνέστησε χθες όπως η επιτροπή οικονομικών προχωρήσει στην κατά προτεραιότητα συζήτηση και εξέταση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, ώστε να οδηγηθεί στην τελευταία ολομέλεια του Σώματος, στις 22 Απριλίου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι όλα δείχνουν ότι αλλάζει χέρια η Cyprus Airways με μια συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα για την εταιρεία που φέρει το όνομα του πρώην κρατικού αερομεταφορέα. Το Economist Today αποκάλυψε χθες ότι η Cyprus Airways θα κλείσει συμφωνία με ευρωπαϊκό όμιλο εταιρειών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η ανάκαμψη περνά μέσα από τον εμβολιασμό – Τουρισμός
  • Κινητοποίηση το Σάββατο για το πέναλτι του 12% - Στόχος η κατάργηση του
  • Σε χαμηλά επίπεδα ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός
  • «Ο γ. ελεγκτής καταστρέφει την οπτικοακουστική βιομηχανία» - Στην αντεπίθεση οι παραγωγοί του Jiu Jitsu

ΑΛΗΘΕΙΑ

6 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 690 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ! – Νέο σοκ! – Χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ – Δένδιας – Τσαβούσογλου ξέχασαν τη διπλωματική γλώσσα και αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις»

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΑ – Συζητούν όλη μέρα να κλείσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και το βράδυ το έληξαν σιωπηρά

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΝΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ «ΧΡΥΣΑ» ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ – Πλήρης κάλυψη στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ για δεκάδες πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια