You are here

Τύπος: Πλήρωση θέσεων – «κλειδιών» στην Κεντρική

23/09/2019 06:50

Τα πρόσωπα «κλειδιά» που αναζητούνται για να στελεχώσουν την Κεντρική Τράπεζα την επόμενη πενταετία και το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση που θα καταστήσει υποχρεωτική την εγκατάσταση μηχανήματος υποδοχής πληρωμών με κάρτα σε όλες τις επιχειρήσεις, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πλήρωση θέσεων – ‘κλειδιών’ στην Κεντρική»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα πρόσωπα «κλειδιά» που αναζητούνται για να στελεχώσουν την Κεντρική Τράπεζα την επόμενη πενταετία. Όπως αναφέρεται, το ΔΣ της ΚΤ θα πρέπει πριν το τέλος του 2019 να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις και προαγωγές για την πλήρωση σημαντικών διευθυντικών θέσεων που συνεχίζουν να είναι κενές και να προκαλούν λειτουργικά προβλήματα στην εποπτική αρχή. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της έκθεσης των διεθνών εμπειρογνωμόνων για την πλήρη αναδιοργάνωση της Κεντρικής. Σε εξέλιξη βρίσκονται τώρα οι διαδικασίες για την πλήρωση κενών θέσεων σε διευθύνσεις, τμήματα και υπηρεσίες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι δεν σταματάει η αναζήτηση προσωπικού για τη δημόσια υπηρεσία για συγκεκριμένα υπουργεία και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις για εξειδικευμένες θέσεις ή θέση διευθυντή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποια τα καμπανάκια που χτυπά η τρόικα για Κύπρο
  • Η ομιλική κρίση και στη Follie Follie Κύπρου
  • «Άγριο» Οκτώβρη βλέπουν οι αναλυτές
  • Νέος φορολογικός χάρτης – Δεκάδες παρεμβάσεις για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Πολίτης

 «Κάρτες με περιορισμούς»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση που θα καταστήσει υποχρεωτική την εγκατάσταση μηχανήματος υποδοχής πληρωμών με κάρτα σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε στην εφημερίδα πως οι καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνονται μέσω πινακίδας η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο για τυχόν περιορισμούς στη χρήση μηχανήματος πληρωμής με κάρτα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από σταθερή σε θετική, προχώρησε ο οίκος Moody’s, διατηρώντας την αξιολόγηση στο Ba2 επικαλούμενος τη μείωση του κινδύνου έκθεσης της οικονομίας λόγω της συνεχιζόμενης βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα και τη βελτίωση της δημοσιονομικής ευρωστίας πέραν των προηγούμενων προσδοκιών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανέβηκε το πρώτο εξάμηνο – Εμπορικό έλλειμμα
  • Ανησυχία για Thomas Cook – Θρίλερ για την επιβίωση του αρχαιότερου οργανωτή ταξιδίων
  • Φέρνει 250 χιλ. τουρίστες – Αγωνία στην Κύπρο
  • Δεν βιάζεται για συμφωνία ο Τραμπ -  Καμία ανάγκη για deal με την Κίνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020

Αλήθεια

 «Καμπανάκι από την τρόικα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το καμπανάκι από την τρόικα για την επιδείνωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος και σταδιακή επιβράδυνση της οικονομίας. Σύμφωνα με τη StockWatch, οι ανησυχίες της τρόικας εντείνονται εξαιτίας των υψηλών λειτουργικών δαπανών και της χαμηλής κερδοφορίας και υποδεικνύουν στην εκτελεστική εξουσία την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι αγώνα για να βρει 200 εκ. βρετανικές λίρες, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τους δανειστές της και να εξασφαλίσει την επιβίωση της δίνει η Thomas Cook.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ονομαστικές και όχι αγοραίες οι αξίες – Εκτιμητές ακινήτων

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ Η Ν. ΥΟΡΚΗ – Αποκαλύψεις από τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το παρασκήνιο της μη συμφωνίας στους όρους αναφοράς

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ – ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Τοπική αρχή 180.000 κατοίκων με γεωγραφικά όρια από την Αγλαντζιά μέχρι την Έγκωμη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΕΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Ξεκαθαρίζει στις επόμενες μέρες το τοπίο σε σχέση με τις προθέσεις της Άγκυρας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ ΤΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ