You are here

Τύπος: Ποια εστιατόρια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

18/02/2019 06:47

Τα εστιατόρια σχεδόν σε όλες τις πόλεις που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η επικοινωνία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το Brexit και η απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται για τις μειώσεις στις απολαβές των κρατικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ποια εστιατόρια βγαίνουν σε πλειστηριασμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα εστιατόρια σχεδόν σε όλες τις πόλεις που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Όπως αναφέρεται, μετά τα χωράφια, τα διαμερίσματα και τα οικόπεδα, για πρώτη φορά βγαίνουν τόσα εστιατόρια σε εκποίηση, ενώ από τη λίστα δεν απουσιάζουν και δύο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί και παρουσιάζει η εφημερίδα, το ξενοδοχείο Rimi Hotel στην περιοχή Τρυπιώτης στη Λευκωσία βγαίνει σε πλειστηριασμό την 1η Μαρτίου στην τιμή των €1.215.000. Μεταξύ άλλων σε πλειστηριασμό βγαίνει οικόπεδο με εστιατόριο στη Μακεδονίτισσα με επιφυλασσόμενη τιμή €509.600 και εστιατόριο στο ισόγειο και μεσοπάτωμα στο κτιρίου Yiatros Harmony Court στον Ποταμό Γερμασόγειας με τιμή €482 χιλ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι κινητικότητα προσλήψεων για 305 θέσεις σημειώνεται στον τομέα της υγείας από γιατρούς, νοσηλευτές μέχρι και γραφειακό προσωπικό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανοδικές τάσεις στους κατώτατους μισθούς ΕΕ
  • Στοίχημα το 15ετές ομόλογο για την Κύπρο
  • «Γκρεμίστηκε» η μεσαία τάξη στην Ευρώπη
  • Μείωση εμπορικού ελλείμματος το 2018

Πολίτης

 «Ψάχνει στηρίγματα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η επικοινωνία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το Brexit. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία της πρωθυπουργού να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη εντάσσεται στην προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει κάθε δυνητικό μοχλό πίεσης προκειμένου να εξασφαλίσει μια διαφοροποίηση της θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο καυτό ζήτημα του λεγόμενου backstop, της λύσης ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα που περιλαμβάνει η συμφωνία αποχώρησης.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει τη σοβαρή διαταραχή στην αεροπορική συνδεσιμότητα για επιβάτες και εμπορεύματα μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση που το ΗΒ αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αύξηση εσόδων κατά 5,7% για τον κλάδο της λιανικής – Πωλήσεις $4,53 τρισ. για τους top 250, σύμφωνα με την έκθεση “Global Powers of Retailing 2019” της Deloitte
  • Προστασία μόνο σε ευάλωτους – Το ελληνικό σχέδιο για την πρώτη κατοικία
  • Συνένωση αγωγών – Εν αναμονή απόφασης ΣΥΚΑΛΑ

Αλήθεια

 «Ο άλλος μεγάλος πονοκέφαλος»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται για τις μειώσεις στις απολαβές των κρατικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Όπως αναφέρεται, πριν δέκα μέρες έγιναν αγορεύσεις και επιφυλάχθηκε η απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σύντομα. Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία, η απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει αντιστυνταγματική την απόφαση για μείωση των απολαβών των συνταξιούχων οδηγεί σε αύξηση των δαπανών για συντάξεις σε σύγκριση με το κόστος που έχει προϋπολογιστεί, η οποία υπολογίζεται στα €98,7 εκ. σωρευτικά για την περίοδο 2019-2023.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι κατά την παρουσίαση στη βουλή της έκθεσης του γενικού ελεγκτή για το τμήμα φορολογίας για το έτος 2016, ο έφορος φορολογίας Γιάννης Τσαγγάρης ανέφερε ότι γίνεται επιλεκτικός έλεγχος πιθανών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και ότι λαμβάνεται υπόψη το κόστος – όφελος μιας τέτοιας διερεύνησης.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Αδυναμίες στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες του εργατικού δυναμικού - PwC

 

H εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ! – Μετά που η Δημοκρατία κέρδισε τις διεθνείς δίκες με MIG/ Βγενόπουλο και FBME

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ – Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκαλύπτει ποιες συστάσεις έχει κάνει στον Οδυσσέα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – Η συνέχεια των διαπραγματεύσεων επηρεάζεται και από το πρακτικό της 4ης Ιουλίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ