You are here

Τύπος: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν lockdown

26/04/2021 06:20

Η σκιά του lockdown που εξακολουθεί να σκεπάζει την Ευρώπη και το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ποιες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν lockdown και πότε λήγει»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η σκιά του lockdown που εξακολουθεί να σκεπάζει την Ευρώπη. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα είναι η χώρα που βγαίνει από το πολύμηνο και αυστηρό lockdown έπειτα από έξι μήνες και ανοίγει ξανά ο κλάδος της εστίασης στις 3 Μάϊου.  Η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ελβετία έχουν προγραμματίσει να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, ενώ η πρώτη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα και ενεργοποιεί το φρένο έκτακτης για την προστασία από τις μολυσματικές ασθένειες. Στη Βρετανία το πολύμηνο αυστηρό lockdown οδεύει προς το τέλος του.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι από σήμερα ο κρατικός και ευρύτερος κρατικός τομέας εργάζεται με εξ’ αποστάσεως εργασία και με φυσική παρουσία του απαραίτητου προσωπικού στην εργασία, το οποίο δεν υπερβαίνει το 20% του προσωπικού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιχειρήσεις που μένουν με ανεβασμένα τα ρολά από σήμερα
  • Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα οι ελπίδες για οικονομία και τουρισμό
  • Θα κάνει το εμβόλιο κατά του covid η Ευρωζώνη;
  • Καμπανάκι για το παγκόσμιο χρέος

Πολίτης

 «Νέα συνταξιοδοτική λύση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ειδικοί του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο ανέλαβαν να το συστήσουν στο κυπριακό κοινό, αλλά και στους αρμόδιους φορείς του κράτους. Η προώθηση του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος στην κυπριακή πολιτεία και κοινωνία ανέλαβε η ομάδα εργασίας του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών και της Επιτροπής Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και Διανομής του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων. Στόχος είναι ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη προετοιμασία του κράτους για την εισαγωγή του.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τα απαραίτητα εφόδια στην υπηρεσία προστασίας καταναλωτή για να επιβάλλει τις πρόνοιες των νόμων που άπτονται της προστασίας των καταναλωτών παρέχει η νέα νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη βουλή.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Επιτάχυνση της ανάκαμψης – Ευρωζώνη

 

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ – Πενταμερή: Ξεκινά η μεγάλη εβδομάδα του κυπριακού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ – Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Noverna για τον «Πολίτη»

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ – Λίγο πριν το ταξίδι στη Γενεύη ο Ν. Αναστασιάδης μιλά στον «Φ» για τον στόχο του στην Πενταμερή

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ – Προβληματισμός για τη στάση που θα τηρήσει η τουρκική και τ/κ πλευρά