You are here

Τύπος: Πολιτικό παρασκήνιο για εργατική ειρήνη

26/05/2022 06:28

Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις σε πολιτικό επίπεδο για να διαφυλαχθεί η εργατική ειρήνη στις τράπεζες μετά την εξαγγελία 24ωρης απεργίας της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα, καθώς και οι διεθνείς τιμές των τροφίμων οι οποίες παραμένουν σε ανοδική τροχιά, είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Πολιτικό παρασκήνιο για εργατική ειρήνη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι παρασκηνιακές ζυμώσεις σε πολιτικό επίπεδο για να διαφυλαχθεί η εργατική ειρήνη στις τράπεζες μετά την εξαγγελία 24ωρης απεργίας της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξήγγειλε χθες διακριτικές κινήσεις και επικοινωνίες τόσο με τράπεζες όσο και με τους τραπεζοϋπαλλήλους, σε μια προσπάθεια διαφύλαξης της εργατικής ειρήνης στον τραπεζικό τομέα ενόψει της απεργίας. Η απόφαση της συνδικαλιστικής πλευράς να προχωρήσει σε απεργία τορπίλισε το διάλογο που ήταν προγραμματισμένος να επανεκκινήσει την Παρασκευή μετά από πρωτοβουλία του υπουργού μεταφορών Γιάννη Καρούσου, ο οποίος εκτελεί και χρέη υπουργού εργασίας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι καθαρά κέρδη ύψους €3,3 εκατ. και κέρδη προ προβλέψεων €18 εκατ., ανακοίνωσε για το 2021 η Astrobank.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προσβάσιμο και για το κοινό με πληρωμή
  • Μέχρι και 80% οι πληρότητες το τριήμερο του κατακλυσμού
  • Εξήγγειλε μειώσεις σε ταρίφες για εξαγωγές το ΚΕΒΕ
  • ΟΕΒ: Έρχεται η τέλεια καταιγίδα

Πολίτης

 «Διατηρείται το ράλι αυξήσεων στα τρόφιμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι διεθνείς τιμές των τροφίμων οι οποίες παραμένουν σε ανοδική τροχιά. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο τιμών αγροτικών προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, από την αρχή της χρονιάς έως τις 16 Μαΐου, η τιμή του σιταριού έχει αυξηθεί κατά 76,78%, της ζάχαρης κατά 13,85%, του καλαμποκιού κατά 49,03%, του χυμού πορτοκαλιού κατά 31,05%, της σόγιας κατά 36,16% και του ακατέργαστου ρυζιού κατά 33,07%. Στο μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, συντάσσει τα νέα μέτρα για το μετριασμό των επιπτώσεων των πληθωριστικών πιέσεων, τα οποία θα παρουσιαστούν και θα εγκριθούν αύριο Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ήταν αρκετά επικριτικός σε ότι αφορά την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 31 Μαΐου στην Ελληνική.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Κέρδη €3,3 εκατ., εφαλτήριο ανάπτυξης – AstroΒank

Χαραυγή

 «Με ‘σφραγίδα’ ΔΗΣΥ οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρισμού»

Στο πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι το ΑΚΕΛ υποδεικνύει ότι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να εφαρμόσουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την κοινωνία. Όπως σημειώνεται, το ΑΚΕΛ παραπέμπει παράλληλα στην έκθεση της Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ρητά ότι παρατηρείται ανυπαρξία οποιασδήποτε πολιτικής σε ότι αφορά την ανάπτυξη ΑΠΕ στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, της θέρμανσης – ψύξης και των μεταφορών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κομισιόν προωθεί μέτρα τα οποία επιτρέπουν στα κράτη – μέλη να προχωρούν σε εκποιήσεις εξπρές περιουσιακών στοιχείων ρωσικών συμφερόντων που βρίσκονται κάτω από κυρώσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επίθεση Ελληνικής στην ΕΤΥΚ με κάλυψη από την κυβέρνηση
  • AstroΒank: Καθαρά κέρδη €3,3 εκατ. για το 2021

Αλήθεια

 «Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ειρήνη »

Στο πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι ακροβατεί η εργατική ειρήνη στον τραπεζικό τομέα μετά την απόφαση της ΕΤΥΚ να κηρύξει 24ωρη απεργία στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη και μάλιστα χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο τραπεζικής παναπεργίας αν η Ελληνική επιμένει στην απόφαση της για απόλυση προσωπικού χωρίς αποζημιώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκτόξευση βαριών εκφράσεων εκ μέρους της ΕΤΥΚ κατά της τράπεζας συνεχίσθηκε και χθες.  

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Καθαρά κέρδη €3,3 εκατ. το 2021 – Επιστροφή στην κερδοφορία για την AstroΒank το 2021

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ – Μετά την απόφαση της ΕΤΥΚ για 24ωρη απεργία στην Ελληνική και ενδεχόμενη τραπεζική παναπεργία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ – Για την καριέρα των παιδιών τους γονείς ποδοσφαιριστών έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ – Επιστρατεύεται υφιστάμενη νομοθεσία και κλείνουν κτήρια ακατάλληλα για διαβίωση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΔΗΣΥ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ – ΕΕ: «Ανυπαρξία πολιτικής στην ανάπτυξη ΑΠΕ για ηλεκτρική ενέργεια»