You are here

Τύπος: Πως επηρεάζονται οι τιμές ακινήτων το 2021

12/04/2021 06:46

Οι προβλέψεις της Ελληνικής Τράπεζας για τα ακίνητα και την οικονομία και οι πολιτογραφήσεις των στελεχών της μαρίνας Αγίας Νάπας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πως επηρεάζονται οι τιμές ακινήτων το 2021»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι προβλέψεις της Ελληνικής Τράπεζας για τα ακίνητα. Η τράπεζα στους ετήσιους λογαριασμούς της αναφέρει ότι παρά την προβλεπόμενη ανάκαμψη το 2021, η παραγωγή δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μετά το 2022. Σχετικά με τις εκτιμήσεις των μελλοντικών τιμών των ακινήτων για το βασικό μακροοικονομικό σενάριο, η τράπεζα έχει εξετάσει και δεν υπάρχουν ουσιαστικές ενδείξεις ότι η παρούσα κατάσταση θα έχει σημαντική επίδραση στις τιμές ακινήτων βραχυπρόθεσμα, και ως εκ τούτου, η αύξηση τιμών ακινήτων για το 2020 εκτιμάται στο εύρος του 1,2% έως -2% για οικιστικά και εμπορικά ακίνητα, αντίστοιχα. Στο βασικό σενάριο οι τιμές των οικιστικών κατοικιών αναμένεται να μειωθούν κατά 1% το 2021.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι προαγωγές προσωπικού για όλο το κομμάτι της πυραμίδας στην Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ο διοικητής της Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τώρα και ο εμβολιαστικός τουρισμός με χλιδάτες διακοπές
  • Ανάγκη μακροχρόνιας οικονομικής στρατηγικής
  • Στο νέο ιστορικό υψηλό το δημόσιο χρέος
  • Ανάκαμψη «ταχυτήτων» στην παγκόσμια οικονομία

Πολίτης

 «Ανάπτυξη 4% το 2021»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προβλέψεις της Ελληνικής Τράπεζας για την οικονομία το 2021. Σύμφωνα με το τμήμα οικονομικών ερευνών της Ελληνικής, το βασικό σενάριο προβλέπει ανάπτυξη 4% το 2021, εκτίμηση ελαφρώς πιο αισιόδοξη από τις αντίστοιχες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και του υπουργείου οικονομικών. Ειδικότερα, στο βασικό σενάριο για το 2021, η οικονομία αναμένεται να ανακάμψει μερικώς στο 4% υποβοηθούμενη από τη χρήση των εγχώριων κρατικών καθώς και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μακροπρόθεσμα, η οικονομία επιταχύνει και σταδιακά συγκλίνει με τις μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης του ΑΕΠ που υπήρχαν προ κορωνοϊού.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι μετά τη δρομολόγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και την ανακοίνωση των πρώτων ευκαιριών χρηματοδότησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του μέσου Accelerator του ΕΣΚ.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο τρομάζει την ΕΚΤ

Χαραυγή

 «Μπάζουν από παντού οι πολιτογραφήσεις των στελεχών της μαρίνας Αγίας Νάπας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι πολιτογραφήσεις των στελεχών της μαρίνας Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτογραφήσεις των στελεχών της μαρίνας Αγίας Νάπας μπάζουν από παντού, στην οποία διευθυντής είναι ο γαμπρός του προέδρου της Δημοκρατίας. Το θέμα οδηγείται εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, υπό το βάρος των νέων ευρημάτων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι τα χρυσά διαβατήρια δόθηκαν παράνομα χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα €26 δισ., που αντιστοιχεί περίπου στο 124% του ΑΕΠ ανήλθε το ενοποιημένο δημόσιο χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο τέλος Φεβρουαρίου, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Δώρα εκατομμυρίων για τα «χρυσά» διαβατήρια

Αλήθεια

 «Αύξηση ενδιαφέροντος και ελαφριά άνοδος στις τιμές»

Σε άρθρο της η Αλήθεια γράφει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει τον αριθμό των πωλήσεων των ακινήτων, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις τιμές, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Όπως σημειώνεται, μετά το πέρας της πανδημίας αναμένεται να προκύψει αύξηση του ενδιαφέροντος και ενδεχομένως ελαφριά άνοδος στις τιμές.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΑΣΙΚΟ – Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια – Τάφηκε δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Έλλη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ… ΓΙΑΤΙ – Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία της άτυπης – απομένει τώρα να γεφυρωθεί και το χάσμα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ – Στη Γενεύη ο ΓΓ του ΟΗΕ θα διερευνήσει εάν υπάρχει ταυτότητα στον επιδιωκόμενο στόχο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – Φόβοι ότι θα χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν αν δεν βελτιωθούν σύντομα οι δείκτες