You are here

Τύπος: Πόσο κοστίζει η διαμονή στα ξενοδοχεία

10/08/2020 06:48

Οι τιμές για όλα τα πορτοφόλια που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Κύπρου, η τιμή του χρυσού που κινείται τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και οι κρίσιμες διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο του υπουργού οικονομικών αναφορικά με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να καταργήσει τη σύμβαση με την Κύπρο για αποφυγή διπλής φορολογίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πόσο κοστίζει η διαμονή στα ξενοδοχεία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι τιμές για όλα τα πορτοφόλια που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Κύπρου. Με βάση έρευνα της εφημερίδας σε διάφορες ιστοσελίδες, η διαμονή από τη Δευτέρα ως την Κυριακή, στην Πάφο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων για δύο άτομα και πρωινό η τιμή είναι €1.109, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο προσφέρεται στις €1.790 και deluxe δίκλινο δωμάτιο έχει τιμή €1.786. Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για 6 βράδια έχει κόστος €900 ενώ σε κάποιο άλλο η τιμή είναι €638. Στην κατηγορία τριών αστέρων οι τιμές είναι χαμηλότερες. Προσφέρονται για μια εβδομάδα στην τιμή €427, €665 και €628 και σε όλα υπάρχει πρωινό.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η φθηνότερη εποχή αεροπορικών εισιτηρίων για την Ελλάδα είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, για ένα αεροπορικό εισιτήριο μετά επιστροφής για Αθήνα από τις 10 ως τις 16 Αυγούστου υπάρχουν ναύλοι που είναι κάτω από €100.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στη Μόσχα ο Πετρίδης για σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας
  • Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αρρωσταίνουν πιο συχνά
  • Ζημιές €40 δισ. στον τουρισμό στη Γαλλία
  • Ο νόμος του Μέρφι και η ανάγκη αποφυγής ενός ‘perfect storm’

Πολίτης

 «Πώς φτάσαμε στο άλμα του χρυσού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η τιμή του χρυσού που κινείται τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Όπως αναφέρεται, η τιμή κινείται πέραν των 2000 δολαρίων ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει άνοδο για επτά συνεχόμενες εβδομάδες, δυναμική που έχει να εμφανιστεί από το 2011. Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η αποδυνάμωση του δολαρίου, τα χαμηλά επιτόκια, οι αυξημένες ανησυχίες για τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών των ΗΠΑ και οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έχουν επιβαρύνει το διεθνές επενδυτικό κλίμα και έχουν ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον χρυσό.

Χαραυγή

 «Σκληρή μάχη για τα ρωσικά κεφάλαια»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η σκληρή μάχη που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη Μόσχα για να μην ναυαγήσει η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία πρότεινε στις κυπριακές αρχές να αυξήσουν το φόρο επί των τόκων και των μερισμάτων στο 15%. Πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα η Ρωσία να ξεκινήσει τη διαδικασία μονομερούς καταγγελίας της συμφωνίας. Η κυπριακή πλευρά επιδιώκει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξεύρεση συμφωνίας με διπλωματικές και πολιτικές επαφές.

Αλήθεια

 «Στη Μόσχα με ελπίδες…»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι οι κρίσιμες διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο του υπουργού οικονομικών αναφορικά με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να καταργήσει τη σύμβαση με την Κύπρο για αποφυγή διπλής φορολογίας. Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν ελπίδες για σύναψη νέας φορολογικής συμφωνίας ενώ ελπίδες εκφράζονται και από ρωσικής πλευράς.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ – Για τη σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΑΡΙΑ – Ξεχασμένα «αναμένουν» νομοτεχνικό έλεγχο στη νομική υπηρεσία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ – Η Τουρκία ετοιμάζει απάντηση – Σε αυξημένη επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ