You are here

Τύπος: Πόσο θα νοικιάζονται οι εξοχικές κατοικίες

22/02/2021 06:49

Η αγορά εξοχικής κατοικίας η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στις αγορές συναλλάγματος και σε ξένα χρηματιστήρια, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πόσο θα νοικιάζονται οι εξοχικές κατοικίες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αγορά εξοχικής κατοικίας η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δανός & Συνεργάτες, Πάνος Δανός, κάνει λόγο για έντονη, έστω και προσωρινή πτώση τιμών στην Πάφο, στη Λάρνακα, στο Παραλίμνι και την ορεινή Λεμεσό, όπου ενδιαφερόμενοι αγοραστές από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις χώρες του Κόλπου, την Κίνα και τη Ρωσία το 2018 και το 2019 έψαχναν ενεργά για να αγοράσουν ακίνητα. Λόγω του κορωνοϊού οι τιμές ενοικίασης παραθαλάσσιων σπιτιών στην επαρχία Αμμοχώστου θα είναι μεταξύ €8-14 ανά τ.μ. το 2020 και €18-22 το τ.μ. που ήταν το 2019, με την πτώση να φθάνει 36,36%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η έρευνα της European Travel Commission δείχνει ότι το 54% των ευρωπαίων στοχεύουν να κάνουν ένα ταξίδι πριν από τα τέλη Ιουλίου 2021.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κύπρος και Γερμανία υπέγραψαν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
  • Φορολογικά κίνητρα για ιδιοκτήτες ακινήτων
  • Προβληματίζουν την ΕΚΤ τα δημόσια κορωνο-χρέη
  • Τελεσίγραφο στέλνει το Ριάντ

Πολίτης

 «Ψηφιακές επενδυτικές απάτες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στις αγορές συναλλάγματος και σε ξένα χρηματιστήρια. Όπως αναφέρεται, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι επενδυτικές εταιρείες «φαντάσματα» οι οποίες διαφημίζονται χρησιμοποιώντας ακόμη και ισχυρά πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής έχουν εξαπατήσει πολίτες μέσω ιστοσελίδων που διαφημίζουν πλατφόρμες για forex, κρυπτονομίσματα κ.α.  Οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν μεταξύ άλλων, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν βλέπουν διαφημίσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι εγκρίθηκε από τη βουλή η τροποποίηση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου για δημιουργία μητρώου πραγματικών δικαιούχων εταιρειών.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν τα επηρέασε η πανδημία – Είδη πολυτελείας

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ – Μπαράζ επαφών Αναστασιάδη με ευρωπαίους ηγέτες

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

EIXE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ 16ΧΡΟΝΗ Ο ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ – Μαρτυρία γυναίκας στον «Π» για τον σάτυρο, υψηλόβαθμο κληρικό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΥΤ – Ο ΓΓ στέλνει την ειδική απεσταλμένη για προετοιμασία του εδάφους για την πενταμερή

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ