You are here

Τύπος: Πού δίνουν δάνεια οι τράπεζες

30/09/2019 07:04

Οι πελάτες από συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας που ψάχνουν οι τράπεζες για να διοχετεύσουν μέρος της πλεονάζουσας τους ρευστότητας, οι προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση αφίξεων της τελευταίας στιγμής που θα προβεί το επόμενο τρίμηνο το υφυπουργείο τουρισμού και το υποτονικό ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το σχέδιο Εστία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Σε ποιους κλάδους δίνουν δάνεια οι τράπεζες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι πελάτες από συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας που ψάχνουν οι τράπεζες για να διοχετεύσουν μέρος της πλεονάζουσας τους ρευστότητας. Οι τράπεζες πρέπει να διαχειριστούν το πρόβλημα της υπερβάλλουσας ρευστότητας που έχουν στα ταμεία τους, το οποίο, με βάση στοιχεία της ΚΤ, ξεπερνά τα €14 δισ. Όπως αναφέρεται, Τρ. Κύπρου και Ελληνική, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2019, δείχνουν ποιους τομείς της οικονομίας θέλουν να δανείσου. Οι τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας, του εμπορίου και της τεχνολογίας είναι μερικοί από τους τομείς που βρίσκονται στην ατζέντα τους και προτιμούνται για δανειοδότηση.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σε συμφωνία €9 εκ. για το 47,9% τεμαχίου γης έκτασης 37 εκταρίων, κατέληξαν η Aristo Developers και η Dolphin Capital Investors. Πρόκειται για τεμάχιο σε περιοχή που γειτνιάζει με το έργο Venus Rock.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τεράστιες ζημιές από τη χρεοκοπία της Thomas Cook
  • Εμπορικά «φιλέτα» της Λευκωσίας σε e-δημοπρασία
  • Αυξημένες παγκόσμιες απειλές βλέπει το ΔΝΤ
  • Τρεις αλλαγές για τα ακίνητα

Πολίτης

 «Εντατικές δράσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση αφίξεων της τελευταίας στιγμής που θα προβεί το επόμενο τρίμηνο το υφυπουργείο τουρισμού. Όπως σημειώνεται, στόχος του υφυπουργείου είναι να μετριάσει τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook. To υφυπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με άλλους οργανωτές ταξιδίων από τη Βρετανία για αντικατάσταση ορισμένων ναυλωμένων πτήσεων από αυτή την αγορά. Το υφυπουργείο υπενθυμίζει ότι εκτελεί ένα βασικό πλάνο επτά σημείων με το οποίο επιχειρεί να διευρύνει τις αγορές του κυπριακού τουρισμού το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους οργανωτές ταξιδίων του εξωτερικού και τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων με γειτονικέ χώρες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Νέα Υόρκη διεύρυνε το προβάδισμα της ως κορυφαίου χρηματοοικονομικού κέντρου του κόσμου, με το Λονδίνο μετά βίας να διατηρεί τη δεύτερη θέση μπροστά από το Χονγκ Κονγκ καθώς η αβεβαιότητα για το Brexit πλήττει τη βρετανική πρωτεύουσα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανακάμπτει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας
  • Βλέπουν ευκαιρίες – Η Γερμανία ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα
  • Επιχειρηματικό φόρουμ τον Οκτώβριο – Ιορδανία
  • Ευκαιρίες στο Καζακστάν – Ενώνει δυνάμεις με τη βουλή ο Invest Cyprus

Χαραυγή

 «Μηδέν αιτήσεις για το σχέδιο ‘Εστία’»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι αιτήσεις για το σχέδιο Εστία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχεδίου Εστία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη καμία αίτηση στο υπουργείο εργασίας. Μάλιστα, περισσότερες από οκτώ στις δέκα αιτήσεις επιστρέφονται πίσω στους δανειολήπτες λόγω έλλειψης στοιχείων, ενώ προέκυψαν νέα προβλήματα λόγω υψηλού κόστους για εξασφάλιση των αναγκαίων πιστοποιητικών, αλλά και ένεκα της επανεκτίμησης του κτηματολογίου σε τιμές του 2018.

 «Καταθέτες: Προς γκρεμός και πίσω ρέμα»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι η μείωση των επιτοκίων στις τράπεζες οδηγεί τους καταθέτες στην αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων σε επενδυτικά προϊόντα, ωστόσο ελλοχεύουν αυξημένοι κίνδυνοι.  Όπως αναφέρεται, πολλοί καταθέτες οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν λόγω επενδύσεων σε μετοχές και αξιόγραφα, φοβούνται μην κάψουν ξανά τα χέρια τους.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ένας στους τρεις ζει πλέον σε ενοίκιο

Αλήθεια

 «Ελπίδες για ενίσχυση ενδιαφέροντος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το υποτονικό ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το σχέδιο Εστία. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν μέχρι σήμερα, οι λόγοι για τους οποίους το ενδιαφέρον των δανειοληπτών δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν οι αρμόδιοι φορείς αφορά μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι οι κύπριοι γενικά είναι της τελευταίας στιγμής και στο κομμάτι του Κτηματολογίου που κρίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της βουλής στο Καζακστάν θα έχουν επωφελή αποτελέσματα για την Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποιοι οι πιο καλοπληρωμένοι ευρωβουλευτές; - Από παράπλευρες δραστηριότητες

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ – Ο γγ κλείνει τις διερευνητικές επαφές του για το κυπριακό με συνάντηση σήμερα και με τον τ/κ ηγέτη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ – Ανοίγει ξανά η δημόσια συζήτηση για τις μετακινήσεις του ΠτΔ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για συνομιλίες, προσφυγή στο ΣΑ ΟΗΕ για Αμμόχωστο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΗΔΕΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΕΣΤΙΑ»