You are here

Τύπος: Προαγωγές στον παρά ένα στον ΚΟΤ

12/10/2018 06:43

Οι προαγωγές στον ΚΟΤ λίγο πριν το κλείσιμο του και τη μεταφορά του στο υφυπουργείο τουρισμού, η μονιμοποίηση των 4,5 χιλ. δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου που έθεσε ενώπιον του πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και το καθεστώς διαχείρισης στο οποίο μπήκε από χθες η εταιρεία Joannou & Paraskevaides Overseas Ltd, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Προαγωγές στον παρά ένα στον ΚΟΤ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι προαγωγές στον ΚΟΤ λίγο πριν το κλείσιμο του και τη μεταφορά του στο υφυπουργείο τουρισμού. Όπως αναφέρεται, ο Οργανισμός ζητά από τη βουλή το ξεπάγωμα έντεκα θέσεων προαγωγής.  Πρόκειται για κενές μόνιμες θέσεις προαγωγής «για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΟΤ», σημειώνει. Σύμφωνα με επιστολή του ΚΟΤ προς τη βουλή, μετά τις 41 προαγωγές που έγιναν, «δημιουργήθηκαν νέα κενά συντονισμού εργασιών σε καίριες θέσεις σε κλάδους και υπηρεσίες του οργανισμού». Ο Οργανισμός θεωρεί αναγκαίες τις συγκεκριμένες θέσεις λόγω της λειτουργίας του υφυπουργείου τουρισμού στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι είκοσι εννέα προαγωγές αναμένονται να γίνουν τους επόμενους μήνες στα υπουργεία εσωτερικών και γεωργίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Περισσότεροι κατά 785 οι κυβερνητικοί
  • Στο επίκεντρο οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου
  • Φοβούνται επανάληψη κακών νοοτροπιών – Τα προηγούμενα χρόνια 80% των φορολογούμενων υπέβαλλε δήλωση στο παρά πέντε
  • €33 εκ. για το Εστία

Πολίτης

 «Δύσκολη η μονιμοποίηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η μονιμοποίηση των 4,5 χιλ. δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου που έθεσε ενώπιον του πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, μπορεί η κυβέρνηση να βλέπει θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος της ΠΑΣΥΔΥ για μαζική μονιμοποίηση 4,5 χιλ. περίπου εκτάκτων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, όμως αυτό φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά ζητήματα. Κυβερνητική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα, χαρακτήρισε τα νομικά και συνταγματικά ζητήματα που προκύπτουν ανυπέρβλητα, καταγράφοντας εντούτοις τη θετική επί της αρχής θέση της κυβέρνησης για συζήτηση του θέματος.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τα προβλήματα ρευστότητας που εδώ και μήνες αντιμετώπισε η J&P (Overseas) Ltd την οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, σε καθεστώς διαχείρισης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας – Οι στόχοι της υπ. εργασίας
  • Πηγή εσόδων τα ΜΕΔ της ΣΚΤ, λέει ο ΠτΔ
  • Μειώθηκε το έλλειμμα – Εμπορικό ισοζύγιο
  • Ψήφησαν υπέρ της FED – Υπερασπίστηκε τον Πάουελ ο Κάρνεϊ και η Λαγκάρντ

Χαραυγή

 «Νέο ράπισμα στην Κύπρο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το Ινστιτούτο Basel το οποίο κατέταξε την Κύπρο στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη επιδείνωση το 2018 στο θέμα της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του Ινστιτούτου, η επιδείνωση στην Κύπρο σχετίζεται με το οικονομικό απόρρητο και τη συμπερίληψη της στη λίστα των ΗΠΑ με τις χώρες πρωταρχικής ανησυχίας στο θέμα της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η βουλή ετοίμασε εγχειρίδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διαβεβαιώσεις για μονιμοποίηση 4,500 αορίστου χρόνου
  • Καμπάνια για αποκατάσταση της φήμης της Κύπρου στο εξωτερικό
  • Πυρ ομαδόν κατά Ρώμης για τον προϋπολογισμό
  • Χωρίς άδεια η Primus Trade

Αλήθεια

 «Σε καθεστώς διαχείρισης η εταιρεία J&P Overseas»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το καθεστώς διαχείρισης στο οποίο μπήκε από χθες η εταιρεία Joannou & Paraskevaides Overseas Ltd λόγω της ύπαρξης σοβαρού κενού κεφαλαιοποίησης.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα έγινε γνωστό σε ανακοίνωση της J&P – ΑΒΑΞ στο χρηματιστήριο Αθηνών.  Αμέσως μετά η εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαίδης Λτδ στην Κύπρο, γνωστή με τα αρχικά J&P, εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας πως όσο αφορά τα έργα στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως οι εξελίξεις στην Joannou & Paraskevaides Overseas Ltd, εταιρείας του εξωτερικού, δεν επηρεάζουν καθόλου τη βιωσιμότητα και τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Κύπρο. 

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το εργατικό δυναμικό της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2018 αυξήθηκε κατά 785 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μεταρρυθμίσεις και ΓεΣΥ οι κύριες προκλήσεις
  • Ναι στη μονιμοποίηση 4,500 αορίστου – Πρόεδρος Δημοκρατίας για εργαζόμενους δημοσίου

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ J&P OVERSEAS – Μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, με δραστηριότητες στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ – Σε πλήρη σύγχυση ο ιατρικός κόσμος λόγω παραπληροφόρησης

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – Προειδοποίησε Χριστοδουλίδη – Κοτζιά ότι δεν αποκλείει μέχρι και δολιοφθορά από τον Ερντογάν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΥ