You are here

Τύπος: Προαγωγές στους δημόσιους με βαθμολογία

29/11/2021 06:15

Οι αλλαγές στη δημόσια υπηρεσία ως προς τις προαγωγές, τις προσλήψεις και το σύστημα αξιολόγησης, καθώς και ο κίνδυνος ενός νέου κύματος «κόκκινων δανείων» στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα ως αποτέλεσμα της πανδημίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Προαγωγές στους δημόσιους με βαθμολογία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αλλαγές στη δημόσια υπηρεσία ως προς τις προαγωγές, τις προσλήψεις και το σύστημα αξιολόγησης.  Όπως σημειώνεται, την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός οικονομικών παρουσίασε στην επιτροπή οικονομικών τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας προσδοκώντας ότι θα βρει τη στήριξη της βουλής στη διαδικασία ψήφισης. Με βάση το μοντέλο της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, οι στόχοι της διατμηματικής προαγωγής είναι η διεύρυνση του αριθμού υποψηφίων για την κάθε θέση.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του νεοσύστατου υφυπουργείου κοινωνικής πρόνοιας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή ο οικονομικών, ο οποίος για τα έτη 2022, 2023 και 2024 ανέρχεται σε €541,9 εκ., €547,7 εκ. και €553,3 εκ. αντίστοιχα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα της Δημόσιας Υπηρεσίας

  • Δεν έχουν ακόμη επουλωθεί οι πληγές της πανδημίας

  • Μέχρι 30% η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής

  • Συναγερμός στην οικονομία της ΕΕ

Πολίτης

 «Σε κίνδυνο δάνεια €4,1 δισ.»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο κίνδυνος ενός νέου κύματος «κόκκινων δανείων» στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Όπως αναφέρεται, ο κίνδυνος προέρχεται από τα δάνεια που είχαν μπει σε αναστολή. Οι επιπτώσεις της πανδημίας φαίνονται στα δάνεια με υποβαθμισμένη πιστωτική ποιότητα, γνωστά ως δάνεια «σταδίου 2», τα οποία υποδηλώνουν κινδύνους. Το τμήμα αυτό αυξήθηκε από €2,9 δισ. το Δεκέμβριο του 2019 σε €4,1 δισ. τον Ιούνιο του 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% του συνόλου των δανείων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Eurobank Ελλάδος απέσπασε το βραβείο της “Best Consumer Digital Bank in Western Europe for 2021”.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δέχεται νέες αιτήσεις – Κέντρο καινοτομίας IDEA

  • Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απειλεί τη Σουηδία

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟΥ – Λευκωσία: Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου μεταφορών

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΟ «ΟΜΙΚΡΟΝ» Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ – Ορατό το ενδεχόμενο να σφίξουν τα λουριά λόγω των δεδομένων που δημιουργεί η νέα παραλλαγή της Covid - 19

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ – Δύο ρωσίδες που διέμεναν στη Λάρνακα δεν έδωσαν σημεία ζωής από τις 17 Νοεμβρίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΙΚΡΟΝ» - Συσκέψεις επί συσκέψεων της τελευταίας στιγμής για τα νοσοκομεία