You are here

Τύπος: Προκήρυξη 9 θέσεων από Cyta

21/01/2019 06:41

Οι ανώτερες θέσεις που έχουν ανοίξει στη δημόσια υπηρεσία και σε ημικρατικούς οργανισμούς και οι δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Προκήρυξη 9 θέσεων εργασίας από τη Cyta»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι ανώτερες θέσεις που έχουν ανοίξει στη δημόσια υπηρεσία και σε ημικρατικούς οργανισμούς. Όπως αναφέρεται, η Cyta δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση θέσεων οι οποίες αφορούν εργασία σε οποιοδήποτε γραφείο ή υπηρεσία της ανά την Κύπρο. Οι σημερινές ανάγκες της υπηρεσίας αφορούν τρεις θέσεις, λειτουργοί Β’. Στην κατηγορία λογιστές Β’ οι ανάγκες της υπηρεσίας αφορούν έξι θέσεις. Σημερινός ακαθάριστος μισθός €1.861, επίσης 13ος μισθός, ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων το υπουργείο μεταφορών αναφέρει ότι προκύπτει ανάγκη για απασχόληση 18 τεχνικών στο τμήμα δημοσίων έργων έναντι κενών μόνιμων θέσεων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι δεν υπάρχει θέμα παρακώλυσης του ανταγωνισμού με την απόκτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Demstar Automotive που σχετίζεται με τα οχήματα με την εμπορική επωνυμία Peugeot, από την εταιρεία GPA Vision Drive.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ
  • Νέο πλαίσιο για προβλέψεις NPLs βάζει η ΕΚΤ
  • Καθηλωμένοι μισθοί, ενοίκια σε άνοδο
  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα σε 133 χιλ. ξένους στην ΕΕ

Πολίτης

 «Βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του σε οικονομική εκπομπή της δημόσιας αυστριακής ραδιοφωνίας, που είχε ως κεντρικό θέμα τις επιπτώσεις από το Brexit, ανέφερε πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, καθώς αν μη τι άλλο, το ήμισυ αυτού οφείλεται σε διάφορους μηχανισμούς με χαμηλά επιτόκια. Ο κ. Ρέγκλινγκ εκτιμάς πως δεν συντρέχει κίνδυνος για την ευρωζώνη λόγω του Brexit και πως «έχουμε βγει από την κρίση».

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι αισθητή μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας για το 2019 προβλέπει η τράπεζα της Ιταλίας σε έκθεση της.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ψηφιακό φόρο σε κολοσσούς – Ενέκρινε η Ισπανία
  • Εκτός των γεωργικά προϊόντα από πιθανό deal – Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο διαπραγμάτευσης για μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
  • Σύννεφα αβεβαιότητας – Ανησυχίες ακόμα και για το ενδεχόμενο ύφεσης στη Γερμανία
  • Ανάπτυξη έως 6,5% το 2019 – Ο στόχος της Κίνας

Αλήθεια

 «Σε αναμονή έρευνας δέουσας επιμέλειας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει την αρμοδιότητα της διαχείρισης της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με πάροχο για την αποκλειστική παροχή τυχερών παιχνιδιών.  Η συντονιστική επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους του γενικού διευθυντή του υπουργείου οικονομικών, του υπουργείου ενέργειας, εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού και της γενικής λογίστριας. Η επιτροπή ξεκίνησε τις εργασίες της μετά από σχετική εξουσιοδότηση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Να σημειωθεί πως η σύμβαση που θα υπογραφεί, καταργεί την υφιστάμενη διακρατική συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελλάδας, βάσει της οποίας σήμερα η εταιρεία ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία οκτώ τυχερά παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι γάλλος υπουργός οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε σε συνέντευξη του την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Επικεφαλής ESM

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΣΥ – Ανοίγουν σήμερα οι κατάλογοι του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και ξεκινούν οι εγγραφές ( θα διαρκέσουν τρεις μήνες) για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Τρία προαπαιτούμενα θέτει η αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων του Jaspers

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΥ – Ανοίγουν οι κατάλογοι για τους Π.Ι. – Διαθέσιμοι  γιατροί για ενήλικες και 200 παιδίατροι

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΛΕΩ GRECO ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ