You are here

Τύπος: Προσγείωση ανάπτυξης στο 0,3%

24/04/2009 07:47
Οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας αλλά και οι εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάλυσης της Ελληνικής Τράπεζας για την οικονομία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Κοντέρ μηδενικής ανάπτυξης στο 0,3%»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Οι αναλυτές του ΔΝΤ εκτιμούν ότι το κυπριακό ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμό 0,3% και η ανεργία θα φθάσει το 4,6% το 2009. Όπως αναφέρεται, η Υπηρεσία Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της Ελληνικής Τράπεζας προβλέπει ως πρώτη εκτίμηση ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στο 1% για το 2009.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η γνωμάτευση του ανεξάρτητου συμβούλου, είναι υπέρ του ΔΣ της ΚΤ και επί της ουσίας ανάβει το πράσινο φως ώστε να έχει εξουσίες σε θέματα αδειοδοτήσεων τραπεζών.

Πολίτης

«Προσγείωση προβλέψεων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο φέτος θα μειωθεί στο 0,3% από 3,7% πέρσι, ενώ η Ελληνική στην τελευταία επισκόπηση της προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 1% και αύξηση της ανεργίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι μπλόκο στην προσπάθεια της Dolphin Capital Investors να διαφοροποιήσει τη συμφωνία δικαιώματος πώλησης που έχει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου προσπαθεί να βάλει ο Νάσος Κτωρίδης.

Σημερινή

«Ανάπτυξη μηδέν»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι απογοητευτικές προβλέψεις του ΔΝΤ δεν συμβαδίζουν καθόλου με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τοποθετούσε αρχικά το ρυθμό ανάπτυξης στο 2%, ενώ στη συνέχεια κατέβασε το ποσοστό στο 1%.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι αυτόματο σύστημα καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μερικές χιλιάδες, θα εφαρμόσει η ΑΗΚ.

Χαραυγή

«ΣΗΔΗΚΕΚ: Να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο της ΑΤΗΚ»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης έδωσε χθες τη διαβεβαίωση σε αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το θέμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου της CYTA.

Αλλού η Χαραυγή αναφέρεται στην ικανοποίηση που εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων για την επίλυση των προβλημάτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Αλήθεια

«Άγνωστο ακόμη το μέλλον του»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το μέλλον του αεροδρομίου Λάρνακας. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, έθεσε ερωτήματα στη βουλή σχετικά με την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων του αεροδρομίου Λάρνακας, όταν τον ερχόμενο Ιούλιο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του καινούργιου αεροδρομίου.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στις εκτιμήσεις της Ελληνικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας.



ΜΕΤΕΩΡΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ-Παιδιά γνωστών πολιτικών απαλλάσσονται της θητείας ως «τρελοί»




ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-Το Υπουργικό άναψε το πράσινο φως και για Κύπριους




ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ-Ένας αστυνομικός ξυλοκοπούσε και άλλοι πέντε έβλεπαν




ΑΡΩΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-«Διζωνική δύο εθνών» η θέση Μπαμπατζάν για λύση ενώπιον της Ε.Ε.




ΕΓΓΥΗΣΗ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ-Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας έχει ο Πρόεδρος Χριστόφιας