You are here

Τύπος: Προσλαμβάνουν experts οι τράπεζες

16/07/2019 06:57

Οι θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει στις τράπεζες, η απόφαση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου για τις τρεις εταιρείες που θα συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την επιλογή οίκου που θα προμηθεύσει στον διαχειριστή το λογισμικό για τη λειτουργία της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού και οι ανησυχίες του υπουργού οικονομικών για το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνέπειες για την Κύπρο από την ψήφιση των νέων νομοθεσιών για τις εκποιήσεις, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

«Προσωπικό εξπέρ προσλαμβάνουν οι τράπεζες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει στις τράπεζες. Όπως αναφέρεται, οι μεγάλες τράπεζες επιστρέφουν σε τροχιά προσλήψεων, με στόχο αυτή τη φορά την πληροφορική, τις νέες εφαρμογές και την ψηφιακή τραπεζική, που είναι και η μεγάλη πρόκληση. Με βάση την έρευνα της εφημερίδας, στην Ελληνική έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας μεταξύ άλλων για τη θέση αναλυτή/προγραμματιστή για την ομάδα συστημάτων ολοκλήρωσης του τμήματος πληροφορικής και θέση μηχανικού λογισμικού.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων. Οι 110 συμμετέχοντες εργολάβοι θα αποφασίσουν κατά πόσο θα αποδεχτούν τη μεσολαβητική πρόταση της υπουργού εργασίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας από ΚΕΔΙΠΕΣ
  • Ευρείας ανάπτυξης η άνοδος του ΑΕΠ
  • Αυξημένο κατά 50% το επίδομα ενοικίου
  • Ατού μας η κατάδυση – Κάλεσμα υφυπουργού τουρισμού σε σουηδούς και ρώσους

Πολίτης

 «Αποφασίζει για τους 3 ο ΔΣΜΚ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι τρεις εταιρείες που θα συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την επιλογή οίκου που θα προμηθεύσει στον διαχειριστή το λογισμικό για τη λειτουργία της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού, που θα ανακοινώσει την Παρασκευή ή το αργότερο νωρίς την ερχόμενη βδομάδας ο διευθυντής του γραφείου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου Χρίστος Τρίαρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, επί του παρόντος είναι στα τελευταία της στάδια η πρώτη φάση του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση των προσφοροδοτών ως προς την καταλληλότητα τους να προμηθεύσουν το συγκεκριμένο λογισμικό.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η διαχείριση της απόφασης της πλειοψηφίας των κομμάτων της βουλής να περάσουν την πρόταση νόμου για τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις, αποδεικνύεται μια υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα και φορείς
  • Στις εταιρείες το ρίσκο – Η υπ. μεταφορών για τις νέες συμβάσεις των λεωφορείων
  • Επαφές με την πολιτική ηγεσία – Ναυτιλιακό επιμελητήριο
  • Πωλήσεις πέραν των €20 εκ. – APS

Χαραυγή

 «Σέρνουν τρόμο ΥΠΟΙΚ – ΟΕΒ – ΚΕΒΕ για αλλαγές στο πλαίσιο των εκποιήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το σκηνικό τρόμου που επιχειρούν να στήσουν το υπουργείο οικονομικών και οι εργοδοτικές οργανώσεις σε σχέση με τις αλλαγές τις οποίες επέφερε η βουλή στο νομοθετικό πλαίσιο των εκποιήσεων. Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επανέλαβε χθες την πρόθεση του να εισηγηθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναπομπή των δύο νομοθετημάτων. Επίσης η ΟΕΒ έκανε λόγο για κίνδυνο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών αλλά της ευρύτερης οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι χρονοδιάγραμμα για έξι έργα ανάπλασης του κέντρου της Λευκωσίας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται η υλοποίηση τους για το επόμενο διάστημα, κατέθεσε στη βουλή το υπουργείο εσωτερικών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΚΕΔΙΠΕΣ: Αναστολή εκποιήσεων 1ης κατοικίας μέχρι τον Δεκέμβριο
  • Λουκέτα και ζημιές χιλιάδων ευρώ για καταστηματάρχες
  • Πρόστιμο €79 χιλ. στο ΚΣ Κουκλιών επειδή υπερτιμολογούσε το νερό
  • Αυξήσεις 50% στο επίδομα ενοικίου από 1η Αυγούστου

Αλήθεια

 «Ανησυχεί για συνέπειες από νομοθεσίες ο ΥΠΟΙΚ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι ανησυχίες του υπουργού οικονομικών για το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνέπειες για την Κύπρο από την ψήφιση των νέων νομοθεσιών για τις εκποιήσεις. Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε το γεγονός ότι πλέον δεν λειτουργούμε μόνοι μας, ειδικά στα τραπεζικά ζητήματα. Σήμερα αυτός που εποπτεύει τις τράπεζες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία με τους ίδιους κανόνες και απαιτήσεις εποπτεύει και τις κυπριακές τράπεζες. Αυτό νομίζω δεν το έχουμε καταλάβει, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε ότι η δική του εισήγηση προς τον πρόεδρο είναι να αναπέμψει τις νέες νομοθεσίες.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η APS Debt Servicing Cyprus προώθησε τις πωλήσεις ακινήτων αξίας πέραν των €20 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άνοιξε τις πόρτες του και το C2 Ayia Napa
  • Σε νέα εποχή ο αγροτικός τομέας
  • Ικανοποίηση για νέα νομοθεσία εκποιήσεων - ΣΥΠΡΟΔΑΤ

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΚΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΚΚΙΝΤΖΙ – Το συμβούλιο αρχηγών απορρίπτει σήμερα, πιθανότατα ομόφωνα, την πρόταση του τ/κ ηγέτη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ – Με εισηγήσεις για επανέναρξη συνομιλιών τα δύο μεγάλα κόμματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΕΕ – Τσαβούσογλου: Μόνο με την πρόταση Ακκιντζί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, είπε στη Μογκερίνι

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ