You are here

Τύπος: Ψάχνουν συγκλίσεις στη βουλή για εκποιήσεις

12/07/2019 06:52

Οι συγκλίσεις που ψάχνουν στη βουλή για το νομοθετικό πλαίσιο τις εκποιήσεις, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ψάχνουν συγκλίσεις στη βουλή για εκποιήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι συγκλίσεις που ψάχνουν στη βουλή για τις εκποιήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πλάστιγγα φαίνεται πως γέρνει προς την προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων, ωστόσο το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τη σημερινή συνεδρία της ολομέλειας της βουλής. Χθες, οι συναντήσεις και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των στελεχών των κομμάτων διαδέχονταν η μια την άλλη. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κτύπησαν κόκκινων σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση που να ικανοποιεί την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων στη βουλή, ενώ και για τις δύο προτάσεις νόμου έχει ετοιμαστεί κοινή έκθεση από τις υπηρεσίες της βουλής.        

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι μεγάλες είναι οι απώλειες από τα δημόσια ταμεία κάθε χρόνο από τη μη πληρωμή του τέλους εταιρειών. Πέραν του 50% των εταιρειών χρωστά το ετήσιο τέλος τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΕΥ: Αύξηση στον ρυθμό υιοθέτησης του Fin Tech παγκοσμίως
  • Έδωσε τα μηνύματα στη βουλή η Φρανκφούρτη
  • Οι αμοιβές των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών
  • Η Airbnb βελτίωσε όρους για τα καταλύματα

Πολίτης

 «Προς ανώδυνο πάγωμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η σημερινή συνεδρία της ολομέλειας της βουλής όπου αναμένεται να αναβληθούν για τον Σεπτέμβριο οι προτάσεις για ευρύτερες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων φαίνεται να ξεκαθαρίστηκε πως θα ζητηθεί αναβολή όσον αφορά την ψήφιση της πρότασης που κατέθεσε το ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται την αναβολή να ζητήσει το ίδιο το ΔΗΚΟ αφού στο κόμμα αποφάσισαν για τις αλλαγές όσον αφορά το πλαίσιο για τις εκποιήσεις να αναμένουν και τις εισηγήσεις του χρηματοοικονομικού επιτρόπου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι εκρηκτική αύξηση της τάξης του 133% παρουσίασε η συνολική αξία των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2019 σε ετήσια βάση, με την πλειοψηφία να παρουσιάζεται τον Απρίλιο και μερίδα του λέοντος να αποδίδεται στην επαρχία Λεμεσού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επί τάπητος μέτρα στήριξης της οικονομίας
  • Απλοποίηση και επιτάχυνση – Με αιτήματα στον ΥΠΕΣ ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων
  • Επανεκλογή Χατζηπαντελή – Hermes Airports
  • Διάκριση για DP World

Χαραυγή

 «Προβληματική η απόφαση για ‘Φιλοξένια’ και για το ΑΞΙΚ και για τα δικαστήρια»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η απόφαση της κυβέρνησης για προσωρινή μετατροπή του Φιλοξένια σε χώρο δικαστηρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όπως σημειώνεται, η απόφαση αποδεικνύεται προβληματική αλλά και πολυδάπανη, αφού η ανακαίνιση του χώρου θα στοιχίσει περισσότερα από €1,5 εκ., ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος το κράτος να κληθεί να πληρώσει και αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συνεχίζεται η πολιτική της αντικατάστασης των μόνιμων εργαζομένων με έκτακτους στη δημόσιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα δεδομένα στα εργασιακά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Airbnb βελτίωσε τους όρους στα προσφερόμενα καταλύματα
  • Έρευνα για την επίδραση των λόμπι πάνω στους βουλευτές
  • Ο ΠτΔ έστειλε πίσω τον νόμο για την αυτονόμηση της βουλής
  • Άδειες οικοδομής: Αύξηση σε Λεμεσό – Πάφο, πτώση σε Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

Αλήθεια

 «Προσέξτε το πλαίσιο εκποιήσεων»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι την ανάγκη να μην επηρεαστεί το πλαίσιο των εκποιήσεων υπέδειξαν πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι νέες νομοθεσίες που εγκρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναγκάζουν τις τράπεζες να κάνουν προβλέψεις για το 100% των μη εξυπηρετούμενων δανείων αν δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν τις εξασφαλίσεις. Οι επισημάνσεις έγιναν, καθώς πολιτικά κόμματα έχουν καταθέσει προτάσεις νόμου για τροποποίηση του πλαισίου των εκποιήσεων, που οδηγεί σε μια πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Airbnb, η πλατφόρμα έχει βελτιώσει και αποσαφηνίσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις προσφορές καταλυμάτων στους καταναλωτές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οριακή αύξηση στο εργατικό δυναμικό της κυβέρνησης
  • Επανεκλέγηκε πρόεδρος της Hermes Airports – Π. Χατζηπαντελής

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – Πρωτοφανής η παραδοχή του γγ του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Κύπρο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΓ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – Έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, χωρίς αναφορές σε Βαρώσι και γεωτρήσεις

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ – Το Λονδίνο στήνει παρασκήνιο προς παραπομπή αποφάσεων για κυρώσεις σε μεταγενέστερο στάδιο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ… ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ