You are here

Τύπος: «Ψαλίδι» στους τόκους επιχειρηματικών δανείων

30/11/2020 06:52

Το σχέδιο επιδότησης επιτοκίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας λόγω των συνεπειών από την πανδημία και η αντιπαράθεση του γενικού ελεγκτή με όλους τους θεσμούς που φαίνεται να οδεύει στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «’Ψαλίδι’ στους τόκους επιχειρηματικών δανείων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το σχέδιο επιδότησης επιτοκίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας λόγω των συνεπειών από την πανδημία. Από το σχέδιο μπορεί να επωφεληθούν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι οποίοι προσκομίζουν δήλωση ότι δεν υπόκεινται σε διαδικασία εκκαθάρισης/πτώχευσης, ανάλογα με την περίπτωση, ούτε έλαβαν ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης κατά την 31/12/2019.

Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρεται στην εγκύκλιο για το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με την υπερωριακή απασχόληση και αποζημίωση στη δημόσια υπηρεσία που απέστειλε το τμήμα δημόσιας διοίκησης. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η υπερωριακή απασχόληση θα πρέπει να περιορίζεται στον απόλυτο αναγκαίο αριθμό και χαμηλότερου δυνατού βαθμού προσωπικό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κονδύλι €69.000 για επιδότηση ενοικίου 10 οικογενειών
  • Δεύτερο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων αναμένει η ΕΚΤ
  • ΥΠΟΙΚ: Υψίστης σημασίας το πολυνομοσχέδιο
  • Θέλει τα «εμβόλια» της και η οικονομία

Πολίτης

«Ζητούν την παύση Οδυσσέα για ανάρμοστη συμπεριφορά »

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι η αντιπαράθεση του γενικού ελεγκτή με όλους τους θεσμούς που φαίνεται να οδεύει στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο. Όπως σημειώνεται, κυβέρνηση και γενικός ελεγκτής έχουν αποφασίσει να αποταθούν στο αρμόδιο όργανο με το ερώτημα της παύσης για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 «Πετυχαίνει τους ενεργειακούς της στόχους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι ενεργειακοί στόχοι της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται, η Τουρκία έχει πλάνο και μακροπρόθεσμούς στόχους όσον αφορά την ενεργειακή της ασφάλεια, και οι στόχοι αυτοί δεν περιορίζονται απλώς στην κατανάλωση φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Προχωρά με σταθερά βήματα στη διαφοροποίηση των πηγών παραγωγής ενέργειας της και δεν μένει μόνο στη διαφοροποίηση των διόδων προμήθειας των ενεργειακών της αναγκών.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου στην αντιπολίτευση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – Στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο θα λύσουν τις διαφορές τους κυβέρνηση – Γεν. Ελεγκτής

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – Από την επιτυχία των νέων μέτρων θα εξαρτηθούν οι συνθήκες της εορταστικής περιόδου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ ΠΟΛΛΑ «ΑΝ» Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ