You are here

Τύπος: Σε ποιους τομείς υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας

09/12/2019 06:37

Οι τομείς που υπάρχουν οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, η συμφωνία του ΔΝΤ με την Ουκρανία που προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους $5,5 δισ. και οι υπερχρεώσεις στα στεγαστικά δάνεια, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Σε ποιους τομείς υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι τομείς που υπάρχουν οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με το πρώτο και ήταν 6.141 από 6.742.  Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πριν δέκα χρόνια. Το 2009 ο αριθμός των κενών θέσεων το δεύτερο τρίμηνο ήταν 8.182 και το 2010 στις 5.923. Τον μεγαλύτερο αριθμό κενών θέσεων εργασίας συγκεντρώνουν συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας. Οι δραστηριότητες των ξενοδοχείων και εστιατορίων είχαν το δεύτερο τρίμηνο 1.492 κενές θέσεις από 1.812 το πρώτο, ο τομέας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου 1.151 από 1.080 το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι προκλήσεις, μεταξύ άλλων, βλέπουν οι βουλευτές στην τελική έκθεση της επιτροπής οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι ημερομηνίες εξέτασης αιτήσεων για συντάξεις και επιδόματα
  • Μικρότερα μπόνους για τραπεζικά στελέχη
  • Έργο €30 εκ. κοντά στο καζίνο
  • Ανάληψη δράσης για βιώσιμη χρηματοδότηση

Πολίτης

 «$5,5 δισ. στην Ουκρανία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συμφωνία του ΔΝΤ με την Ουκρανία που προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους $5,5 δισ. για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ουκρανικής οικονομίας. Όπως αναφέρεται, η δανειακή σύμβαση, τριετούς διάρκειας, μένει να εγκριθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο και τα κράτη μέλη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού. Προαπαιτούμενο για εκταμίευση του δανείου είναι η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών δημοσιοποίησε το σχέδιο δράσης της για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, στο οποίο περιγράφεται η προσέγγιση και το χρονοδιάγραμμα για τον καθορισμό εντολών που σχετίζονται με περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και εταιρικούς παράγοντες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν «πέθαναν» τα πακέτα διακοπών – Οι γερμανοί συνεχίζουν να τα προτιμούν
  • Ξανά ψαλίδι – Μειώνεται η παραγωγή πετρελαίου

Χαραυγή

 «Υπερχρεώσεις στα στεγαστικά δάνεια»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι υπερχρεώσεις στα στεγαστικά δάνεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τράπεζες προσφέρουν χαμηλά επιτόκια τα οποία λειτουργούν ως «κράχτες», αλλά την ίδια ώρα αυξάνουν τις χρεώσεις σε συναφείς επιβαρύνσεις, όπως το κόστος έρευνας, διαχείρισης, κατάρτισης εγγράφων, εγγυήσεων κλπ.   Ενδεικτικά, για ένα δάνειο ύψους €200 χιλ. οι συναφείς επιβαρύνσεις είναι €1.720 το χρόνο.

Αλήθεια

 «Σε τροχιά ανάπτυξης η Πάφος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η Πάφος που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, ανέφερε ότι έχουν παραδοθεί προς τους δημότες αρκετά μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και έργα κοινής ωφέλειας, προσθέτοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται από τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό Σπίγκελ, η Γερμανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στην ΕΕ.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο δράσης για βιώσιμη χρηματοδότηση – Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΥΠΟΤΡΟΠΟΣ… ΤΟΥΡΚΙΑ – Ενώπιον του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων σήμερα, το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ «28» – Αθήνα – Λευκωσία απαιτούν αλληλεγγύη εταίρων για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ – Λευκωσία και Αθήνα σπρώχνουν και πάλι τους εταίρους για την Ανατολική Μεσόγειο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ