You are here

Τύπος: Σταδιακή και άνιση η ανάκαμψη

31/03/2021 06:22

H ανακοίνωση του ΔΝΤ με αφορμή την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τις κυπριακές αρχές και το θολό τοπίο σε σχέση με την έλευση τουριστών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Πολίτης

 «Σταδιακή και άνιση η ανάκαμψη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ανακοίνωση του ΔΝΤ με αφορμή την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τις κυπριακές αρχές. Από την εκτενή δήλωση του προσωπικού του ΔΝΤ προκύπτει ότι η Κύπρος θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή όσο η πανδημική κρίση είναι σε εξέλιξη, ώστε να μην διαβρωθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να λάβει μέτρα ώστε κατά την ανάκαμψη να μην διευρυνθούν οι ανισότητες. Τα στελέχη του Ταμείου υπογραμμίζουν την ανάγκη συνέχισης στήριξης, βιώσιμων αλλά και ευάλωτων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, όπως τον τουρισμό, αλλά και την ανάγκη λήψης μέτρων για τον μετριασμό των ανισοτήτων που προκαλεί η πανδημία, ειδικά στις γυναίκες και τους νέους.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε αναπομπή του νόμου περί ακίνητης περιουσίας νόμο του 2021 προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της βουλής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ακόμα €125 εκ. για Κύπρο – Sure – Κομισιόν
  • Ο Ερντογάν απέλυσε και τον υποδιοικητή της Κεντρικής

Χαραυγή

 «Βάζουν πίεση για καταχρηστικές ρήτρες και εκποιήσεις»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση για προστασία των καταναλωτών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων από τις καταχρηστικές ρήτρες, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των εκποιήσεων. Στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής εμπορίου συζητήθηκε εκ νέου το πολυνομοσχέδιο το οποίο αφορά τη μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές ρήτρες.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου εναποτίθενται πλέον οι ελπίδες για τον τουρισμό, αφού οι οποιεσδήποτε προσδοκίες για ανάκαμψη από το πρώτο εξάμηνο φαίνεται να εξανεμίζονται.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιπλέον €125 εκ. από την ΕΕ για προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων
  • ΕΚΥΣΥ: Νέα επιστολή προς ΥΠΕΡΓ για προβλήματα χαμηλοσυνταξιούχων

Αλήθεια

 «Σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδόχοι»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το θολό τοπίο σε σχέση με την έλευση τουριστών.  Όπως αναφέρεται, οι ξενοδόχοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα το τελευταίο διάστημα, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το σκηνικό όσον αφορά στην έλευση τουριστών κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία. Μάλιστα, όχι μόνο το τοπίο παραμένει θολό, αλλά ολοένα και αυξάνονται τα δημοσιεύματα από τη Βρετανία τα οποία κάνουν λόγο για μετάθεση της ημερομηνίας, κατά την οποία θα επιτραπούν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υφυπουργός ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης θεωρεί ως ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο ωστόσο το υφυπουργείο δεν εγκαταλείπει, τις διαδικασίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, εν αναμονή των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παραθέτει έργα και πράξεις του σε απάντηση του ΑΚΕΛ – Υπουργείο Εργασίας
  • Πρόσθετη χρηματοδότηση €125 εκ. θα λάβει η Κύπρος – Πρόγραμμα Sure

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν ήταν διαθέσιμη λόγω τεχνικού προβλήματος της ιστοσελίδας.

ΑΛΗΘΕΙΑ

«ΧΑΛΛΟΥΜΙ» (HALLOUMI) / “HELLIM” = ΠΟΠ – Μετά από αγώνες πολλών χρόνων η Κύπρος δικαιώθηκε

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΕΥΠΑΘΩΝ – Ή κλείνουν ραντεβού σήμερα με AstraZeneca ή περιμένουν τη σειρά τους με ηλικιακά κριτήρια

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – Επιστολή Άντρου Κυπριανού προς τον πρόεδρο για την κατάσταση στα σχολεία