You are here

Τύπος: Στη σκιά της τραγωδίας

16/08/2005 09:05
Στη σκιά του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα, κινούνται τα οικονομικά ένθετα των σημερινών εφημερίδων. Ο ανταγωνισμός Τραπεζών και Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων αναφορικά με την παραχώρηση δανείων, η μείωση στις δαπάνες των Ημικρατικών Οργανισμών καθώς και η εκπροσώπηση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στις τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο εντός του 2006, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Τράπεζες και ΣΠΙ στον ανταγωνισμό με άνισους όρους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο ανταγωνισμός των Τραπεζών και των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, όσον αφορά την παραχώρηση δανείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τελευταία τρία χρόνια, τα δάνεια που παραχωρούν τα ΣΠΙ είναι περισσότερα έναντι αυτών που παραχωρούνται από τις Τράπεζες, κυρίως λόγω της στεγαστικής «πίστης», η οποία καλύπτει το 70% των δανείων που παραχωρούνται σε παγκύπρια βάση. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο ανταγωνισμός Τραπεζών και ΣΠΙ, βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για τις αιχμές της ΣΕΚ όσον αφορά την ερμηνεία και εφαρμογή της εναρμονιστικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πολίτης

«Παίρνει σβάρνα...τον κόσμο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη είναι η εκπροσώπηση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στις τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο εντός του 2006. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΚΟΤ ετοιμάζεται εντός του 2006 να συμμετάσχει με δικό του τουριστικό περίπτερο σε 123 τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, με στόχο την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και προσέλκυση τουριστών στην Κύπρο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας σημείωσαν επιβράδυνση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Σημερινή

«Τσεκούρι στις δαπάνες Ημικρατικών Οργανισμών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι οι περικοπές στις δαπάνες των Ημικρατικών Οργανισμών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί να μειώσει την υπερωριακή αποζημίωση κατά 30% και να παγοποιήσει τις νέες θέσεις και στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, για να εναρμονιστεί με το πνεύμα λιτότητας και περισυλλογής και με το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης, το οποίο προβλέπει περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για την πληθώρα παραπόνων που δέχεται καθημερινά η Ένωση Καταναλωτών, με αφορμή την αύξηση του παγίου στη σταθερή τηλεφωνία από την ΑΤΗΚ.

Οι εφημερίδες Αλήθεια και Χαραυγή δεν έχουν σήμερα οικονομικές σελίδες.



ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ – Φοβερές αποκαλύψεις αεροσυνοδού της εταιρείας «Ήλιος»




ΚΑΤΗΓΟΡΩ





ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ – Ο θρήνος για τους νεκρούς γίνεται οργή




ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ




ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΘΡΗΝΟΣ