You are here

Τύπος: Στην 5άδα χωρών με εργαζόμενους χωρίς διακοπές

03/08/2021 06:33

Η μελέτη της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), με τίτλο «Το χαμηλό εισόδημα αφήνει 35 εκατομμύρια χωρίς διακοπές» και τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας τον Ιούνιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Στην 5άδα χωρών με εργαζόμενους χωρίς διακοπές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η μελέτη της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), με τίτλο «Το χαμηλό εισόδημα αφήνει 35 εκατομμύρια χωρίς διακοπές».  Σύμφωνα με την ETUC, οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35 εκατομμυρίων φτωχότερων ευρωπαίων που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές το καλοκαίρι. Το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά διακοπές μιας βδομάδας εκτός σπιτιού. Η Κύπρος βρίσκεται στην τέταρτη θέση με το 79,2% των ανθρώπων που ζουν στα όρια κινδύνου για φτώχεια να μην μπορούν να κάνουν διακοπές.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι άλλο ένα αγκάθι στη δύσκολη προσπάθεια για προσέλκυση τουριστών αποτελεί η απαίτηση για προσκόμιση safe pass και από τους τουρίστες, από την 7η ημέρα άφιξης τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ψάχνει άλλους 365 η Στατιστική για απογραφή

  • Επιμένουν οι Δημοκρατικοί για παράταση αναστολής εξώσεων

  • Η ΑνΑΔ ψάχνει για αξιολογητές προσόντων

  • Τρέχουν για στεγαστικά δάνεια

Χαραυγή

 «ΟΕΒ και ΟΕΒ ζητούν εκ νέου κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας»

Στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Χαραυγή γράφει ότι η 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στη DP World στο λιμάνι Λεμεσού, λόγω της άρνησης της εταιρείας να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, έχει μετατραπεί σε επ’ αόριστόν. Αντιδρώντας στην απόφαση των εργαζόμενων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις ζητώντας εκ νέου την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι φορτωμένα με χρέη συνολικού ύψους €56,5 δισ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δάνεια για λίγους και με πολύ υψηλό κόστος

  • RCB: Θετικό το αποτέλεσμα των stress tests

  • ΑΚΕΛ για εκποιήσεις: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα»

Αλήθεια

 «Ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα €114 εκ. ανήλθαν τα καθαρά νέα δάνεια για αγορά κατοικίας τον Ιούνιο, φθάνοντας σε νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ από το Δεκέμβριο του 2014, όταν η ΚΤ ξεκίνησε να καταγράφει στοιχεία. Τα στεγαστικά δάνεια ωθούνται από το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι θετικό ήταν αποτέλεσμα για την RCB Bank μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης που πού πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παρέμβαση υπ. Εργασίας προς συντεχνίες να άρουν την απεργία

  • Στο 50% περίπου οι πληρότητες Αυγούστου – ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

  • Εκκρεμεί η θέσπιση μηχανισμού ελέγχου στα κατεχόμενα – Χαλλούμι

  • Στα €56,5 δισ. το ιδιωτικό χρέος στην Κύπρο

Η εφημερίδα Πολίτης δεν ήταν διαθέσιμη.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – «Απαράδεκτες οι μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια»

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΑΟΣ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ – Σήκωσαν το βάρος της κατάργησης δωρεάν τεστ – Καταβάλλουν προσπάθειες να ενισχυθούν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΕΒ ΚΑΙ ΚΕΒΕ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – Σε επ’ αόριστόν απεργία κατήλθαν από χθες οι εργαζόμενοι στην DP World στο λιμάνι Λεμεσού