You are here

Τύπος: Στην ουρά εκατοντάδες για προαγωγή στο δημόσιο

23/09/2021 06:34

Τα αιτήματα που εξετάζει η βουλή από υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα για πλήρωση θέσεων και την παραχώρηση προαγωγών, η ανάγκη για διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, καθώς και οι υψηλές ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας που πληρώνουν οι κύπριοι, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Στην ουρά εκατοντάδες για προαγωγή στο δημόσιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα αιτήματα που εξετάζει η βουλή από υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα για πλήρωση θέσεων και την παραχώρηση προαγωγών. Όπως αναφέρεται, τα μέλη της επιτροπής οικονομικών θα κληθούν τη Δευτέρα να τοποθετηθούν για αιτήματα που σχετίζονται με την παραχώρηση άλλων 341 προαγωγών. Οι 321 προαγωγές θα δοθούν στον τομέα της εκπαίδευσης και θα έχουν ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Επισημαίνεται ότι και η βουλή ζητά το ξεπάγωμα έντεκα θέσεων κλίμακας Α8 μέχρι Α15, ενώ έξι προαγωγές θα μοιράσει και το υπουργείο μεταφορών.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι με τα ίδια λεφτά που θα αγοράσει κάποιος ένα διαμέρισμα πολύ καλής ποιότητας, μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι, αφού οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο έχουν φθάσει στα ίδια επίπεδα και είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προτεραιότητα η διευκόλυνση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων
  • Συνεδρία της ΕΚΥΣΥ, σήμερα και την Τρίτη
  • Πιο βαρύς ο χειμώνας για χαμηλόμισθούς
  • Κίνδυνος από πολλά δάνεια σ’ έναν πελάτη

Πολίτης

 «Πληρώνουμε αδρά τις υψηλές ταχύτητες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι υψηλές ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας που πληρώνουν οι κύπριοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει νέα έρευνα της Surfshark για το 2021, η Κύπρος κατατάσσεται στο συγκεκριμένο δείκτη στην 96η θέση συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. Όσον αφορά το γενικό ψηφιακό δείκτη ποιότητας ζωής η χώρα μας καταλαμβάνει για το 2021 την 35η θέση ανάμεσα σε 110 χώρες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ομάδα εργασίας του υπουργείου ενέργειας, εμπορίου και βιομηχανίας και των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας θα εξετάσει τρόπους για να διευκολυνθεί η κάλυψη μέσω δανειοδότησης της ίδιας συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στα σχέδια χορηγιών του υπουργείου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέοι κανόνες για επενδύσεις – Ασφαλιστικές
  • Το κλίμα απειλή για τις τράπεζες – ΕΚΤ

Χαραυγή

 «Οι μισοί κύπριοι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα για θέρμανση»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι εργαζόμενοι στην Κύπρο που δεν έχουν χρήματα για να θερμάνουν τα νοικοκυριά τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των εργαζομένων που δεν μπορούν να πληρώσουν για θέρμανση βρίσκεται στο 45,6%, σημειώνοντας ότι την τελευταία δεκαετία η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε 10 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθιστώντας πιο ευάλωτες τις ομάδες αυτές στις νέες αυξήσεις του κόστους και των τιμών της ενέργειας.

«Πηλείδου: Να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση επιχειρήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ανάγκη να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Η υπουργός ενέργειας, εμπορίου και βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας σε εργαστήριο για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στο επιχειρείν, ανέφερε την ανάγκη να δημιουργηθεί κατάλληλο περιβάλλον που θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναβάθμιση χαμηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων, όχι όμως ειδικών και τακτικών αστυφυλάκων και πυροσβεστών
  • Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας
  • Πάγια θέση της ΠΕΟ η αποτροπή ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ

Αλήθεια

 «Αναγκαία η διευκόλυνση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η ανάγκη για διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Η υπουργός ενέργειας, εμπορίου και βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας σε εργαστήριο για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στο επιχειρείν, ανέφερε την ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον που θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τόνισε χθες ότι η αύξηση της αποδοτικότητας του τμήματος φορολογίας είναι υψίστης σημασίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πέντε μεταρρυθμίσεις μέχρι τα επόμενα €85 εκ. – Θεοδόσης Τσιόλας
  • Αναγκαίο ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα
  • Έτοιμες να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας – Τράπεζες
  • Καμπανάκι τρόικας για το ΓεΣΥ

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ – Ποιος είναι ο αρχιεπίσκοπος που εξόργισε την Κύπρο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΡΑΣΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Υπό την πίεση ομογενειακών κύκλων ο πρόεδρος ακύρωσε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ – Αναστασιάδης – Γκουτέρες συμφωνούν και περιμένουν σύμφωνη γνώμη από τον Τατάρ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

OI ΜΙΣΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ – Η Κύπρος καταγράφει περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής φτώχειας κατά 10% από το 2019