You are here

Τύπος: Στο εδώλιο της ΕΠΑ η ΑΗΚ

13/12/2004 09:08
Ο σημερινός δευτεριάτικος Τύπος αναφέρεται σε ρεπορτάζ του γύρω από την έρευνα για την Αρχή Ηλεκτρισμού από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού όπως και στην υπό ετοιμασία νομοθεσία για το λιανικό εμπόριο και στο επιχειρηματικό κλίμα.

Φιλελεύθερος

«Με βαριά καμπάνα απειλείται η ΑΗΚ»

Σε πρωτοσέλιδο κείμενό-παραπομπή, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται σε διαπιστώσεις αυτεπάγγελτης έρευνας της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού γύρω από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ότι η ΑΗΚ φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί τη δεσπόζουσά της θέση. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΑΗΚ έχει πραγματοποιήσει κέρδη πέραν των προϋπολογιζομένων σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια και προσθέτει ότι υποψίες έχουν δημιουργηθεί από την αυξημένη εισφορά στο ταμείο συντάξεών της.

«Στο ρυθμό της οικονομίας κινούνται τα εταιρικά αποτελέσματα»
Στο κύριο θέμα των οικονομικών της σελίδων, η εφημερίδα αναφέρεται σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, όπως αντανακλάται από τις θετικές προειδοποιήσεις κερδοφορίας 18 επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ.

Πολίτης

«Η ΕΕ δείχνει ευγενικά ο δρόμο για αποκρατικοποίηση της ΑΤΗΚ»

Σε κείμενο-παραπομπή στην εξωτερική σελίδα, αναφέρεται στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν για την πρόοδο της Κύπρου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και επισημαίνει ότι οι διαπιστώσεις σε αυτή ήταν αναμενόμενες και ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει αντιρρήσεις για τα σχόλια της Κομισιόν. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση εκφράζεται ανησυχία για το ρόλο του κράτους στις τηλεπικοινωνίες που είναι ιδιοκτήτης της ΑΤΗΚ αλλά και διαμορφωτής της πολιτικής στον τομέα.

«Καβούρδισμα επιχειρηματιών»
Στο κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας, γίνεται αναφορά στην ακυρωθείσα εγγραφή της εταιρείας Starbucks Coffee Restaurant Limited μετά από δικαστική απόφαση ύστερα από προσφυγή της αλυσίδας Starbucks Corporation και επισημαίνει ότι κατά την εγγραφή της εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών δεν είχε διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος για την εμπορική επωνυμία.

Η σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Χαραυγή» δεν περιλαμβάνει οικονομικό μέρος.

Σημερινή

«Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο λιανικό εμπόριο»

Το κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Σημερινή» περιστρέφεται γύρω από την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου που θα διέπει το λιανικό εμπόριο και προσθέτει ότι η αναταραχή των τελευταίων ημερών έχει γίνει αφορμή για έντονη κινητοποίηση του Υπουργείου Εργασίας. Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του Υπουργού Εργασίας Χρήστου Ταλιαδώρου που αναφέρεται στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

«Στάση εργασίας με συνέπειες στην οικονομία»
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των οδηγών βαρέων οχημάτων να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και, επικαλούμενη παράγοντα της ΠΟΒΕΚ, αναφέρει ότι σε πρώτη φάση τα μέτρα θα αφορούν τις φορτοεκφορτώσεις αμμοχάλικων και λατομικών υλικών και δεν απέκλεισε επέκταση των μέτρων στα λιμάνια.

Αλήθεια

«Ο πλανήτης της μίζας»

Το κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφέρεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Γκαλόπ για λογαριασμό του Οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια που καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Η εφημερίδα αναφέρει ενδεικτικά ότι ένας στους δέκα έλληνες απάντησε θετικά σε ερώτηση για το κατά πόσον έχει καταβάλει μίζα αυτός ή μέλος της οικογένειάς του την περασμένη χρονιά.

«Κεραυνός "κτύπησε" την Τουρκία
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού ο οποίος αναφέρθηκε σε διαπιστώσεις συναδέλφων του στο ECOFIN ότι με τη μη αναγνώριση της Κύπρου, η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως ευρωπαϊκή χώρα.



ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ




ΚΑΤΣΑΔΑ ΤΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΚΟΪΚΟΥΣ




Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ «Χ» - ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ




ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ




ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ