You are here

Τύπος: Στο επίκεντρο η φορολογική μεταρρύθμιση

29/03/2002 08:47
Η αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις κοινές προτάσεις που κατέθεσαν ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – ΚΙΣΟΣ για τη φορολογική μεταρρύθμιση, αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον υπέρτιτλο «Ψυχρός πόλεμος για το φορολογικό» αναφέρεται στις θέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με αφορμή τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις κοινές προτάσεις που κατέθεσαν ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – ΚΙΣΟΣ. Στη σχετική είδηση, προβάλλει τις προτάσεις των τριών κομμάτων και σημειώνει τη θέση τους, ότι πρόκειται περί «φιλολαϊκής και εκσυγχρονιστικής πρότασης, ενώ σε άλλο ρεπορτάζ, προβάλλει τις θέσεις του ΔΗΣΥ και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αντέδρασε σε ηπιότερους τόνους απ’ ότι ο Συναγερμός.

Αλλού, γράφει ότι η Βουλή συναίνεσε σε νέα παράταση του χρηματιστηριακού τέλους, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2002.

Η αντιπαράθεση των κομμάτων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αποτελεί το βασικό θέμα και στο ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή». Υπό τον τίτλο «Στη δίνη των εκλογών οι φόροι» το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα κόμματα διχάζονται και παρουσιάζονται με διαφορετικές απόψεις, «ανταλλάζουν πυρά και διαπληκτίζονται, ενώ σημειώνει και την σε ήπιους τόνους, αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να συζητήσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Αλλού, γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «τρίζει τα δόντια» στις εταιρίες, αναφορικά με την ανακοίνωση σημαντικών πληροφοριών, χωρίς όμως να περιέχονται, όλα τα στοιχεία.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον υπέρτιτλο «Φορολογική πρόταση από την τριμερή» γράφει ότι ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – ΚΙΣΟΣ, έδωσαν (σ.σ. στη δημοσιότητα) τις δικές τους θέσεις, τις οποίες θα θέσουν την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών. Η είδηση καταγράφει αναλυτικά τις προτάσεις των τριών κομμάτων, ενώ στις εξωτερικές σελίδες και συγκεκριμένα, στη πρώτη σελίδα, προβάλλει τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπό τον τίτλο «Προεκλογικό τέχνασμα της τριμερούς» και υπότιτλο «πρόωρη προεδρολογία, στόχος της κοινής φορολογικής πρότασης των τριών και όχι, μια υπεύθυνη πρόταση οικονομικής πολιτικής».

Αλλού, στο ένθετο «Οικονομική» της Αλήθειας, γράφει ότι συνεχίστηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα των επενδυτικών εταιριών.