You are here

Τύπος: Στο μικροσκόπιο και οι «χρυσές βίζες»

04/12/2019 06:34

Η υπό εξέταση όσων αδειών μόνιμης παραμονής δόθηκαν μέσω του επενδυτικού προγράμματος, το επενδυτικό συνέδριο του Economist για την ανατολική μεσόγειο και το σχέδιο τύπου Εστία για διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Στο μικροσκόπιο και οι ‘χρυσές βίζες’»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η υπό εξέταση όσων αδειών μόνιμης παραμονής δόθηκαν μέσω του επενδυτικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από το κόσκινο των ελέγχων αμέσως μετά που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα διαβατήρια, θα περάσουν και οι περισσότερες από 5,500 περιπτώσεις αλλοδαπών από τρίτες χώρες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απέκτησαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Κύπρο μέσω του σχετικού επενδυτικού προγράμματος για ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το βάπτισμα του πυρός ως υπουργός οικονομικών θα πάρει σε δύο μέρες ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στην ολομέλεια της βουλής, με την καθιερωμένη ετήσια ομιλία ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Φορο-εκπτώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις του 2019
  • Λύσεις για βιομηχανικά ενοίκια
  • Η Κομισιόν ζητά ενημέρωση για διαβατήρια
  • Αύξηση εργασιών για ασφαλιστικές

Πολίτης

 «Μονοψήφια ΜΕΔ εντός διετίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το επενδυτικό συνέδριο του Economist για την ανατολική μεσόγειο. Όπως αναφέρεται, εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου, σε ένα διεθνές κοινό, στην καρδιά του επιχειρηματικού Λονδίνου, επιχείρησαν μέσω του επενδυτικού συνεδρίου να προωθήσουν μια θετική εικόνα για την Κύπρο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, μίλησε για τον περιορισμό του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό εντός των επόμενων δύο ετών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σχέδιο με το οποίο θα χαρίζονται τόκοι, επιτόκια και επιβαρύνσεις, για προβληματικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών παρουσίασε η κυβέρνηση, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων και απαλλαγή δανειοληπτών αλλά και εγγυητών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τι πταίει για το Εστία; - Πέντε προβλήματα εντοπίζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας
  • Εκπαίδευση πελατών στα ψηφιακά προϊόντα
  • Επένδυση στη Ρουμανία – Φώτος Φωτιάδης
  • Ζωηρό ενδιαφέρον – Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι κυπριακές εισηγμένες

Χαραυγή

 «’Πιέζουν για αναδιαρθρώσεις εκτός Εστία και εκβιάζουν δανειολήπτες με εκποιήσεις’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι νέες καταγγελίες για τις πρακτικές που ακολουθούν οι τράπεζες από τον Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σύνδεσμος κατήγγειλε ότι οι τράπεζες πιέζουν δανειολήπτες να αποδεχθούν αναδιαρθρώσεις εκτός του πλαισίου Εστία και απειλούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε εκποιήσεις.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα οργανώνει προγράμματα για εκπαίδευση των πελατών της στα ψηφιακά προϊόντα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο διαχείρισης ΜΕΔ από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
  • Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
  • Αγρότες: Απλήρωτοι για ζημιές του 2018 λόγω του μπάχαλου μεταξύ κρατικών υπηρεσιών
  • Το υφυπουργείο ναυτιλίας σε έκθεση στη Σανγκάη

Αλήθεια

 «Σχέδιο τύπου Εστία για διαχείριση ΜΕΔ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το σχέδιο τύπου Εστία για διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών που παρουσίασε η κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται, με το σχέδιο θα χαρίζονται τόκοι, επιτόκια και επιβαρύνσεις για προβληματικά δάνεια, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων και απαλλαγή δανειοληπτών αλλά και εγγυητών.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το road-show που οργάνωσε το ΧΑΚ στην Αθήνα, ενώ επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση των χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθήνας για διεύρυνση των ήδη στενών σχέσεων τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναλαμβάνω σε πολύ διαφορετικές συνθήκες – Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά την αλλαγή φρουράς στο ΥΠΟΙΚ
  • Χαιρετίζει την πρόθεση για κατάργηση «πέναλτι» 12% - ΣΕΚ
  • Αξιοσημείωτος ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας – Αβέρωφ στο Economist
  • Στηρίξτε τον εκσυγχρονισμό του κράτους – Πρόεδρος Δημοκρατίας προς κόμματα

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΠΟΥ… ΦΕΥΓΕΙ – Διαψεύδοντας τον ίδιο τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ του ΑΚΕΛ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

«ΜΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΛΑΡΝΑΚΑ» – Παρασκήνιο για συνενώσεις καταγγέλλει ο δήμαρχος Αραδίππου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ – Δήμαρχοι ετοιμάζουν δικαστικές μάχες και τα κόμματα φυλάνε τη φαρέτρα τους για τη βουλή

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΟ ΟΡΑΜΑ