You are here

Τύπος: Στο σφυρί ακίνητα εκατομμυρίων σε Λευκωσία, Λεμεσό

18/11/2019 06:37

Τα οικόπεδα και σπίτια σε γνωστές περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού που θα βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα, η αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο DBRS και η λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αναμένεται σήμερα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πλειστηριασμοί εκατομμυρίων με οικόπεδα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα οικόπεδα και σπίτια σε γνωστές περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού που θα βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα. Η αξίας τους, σημειώνεται, είναι από ένα εκατομμύριο και άνω, έως και μερικές χιλιάδες. Με βάση την έρευνα στο υπουργείο εσωτερικών στην ενότητα για τους πλειστηριασμούς, οικόπεδο 632 τ.μ. εντός του οποίου υπάρχει διώροφη κατοικία βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Τρ. Κύπρου με επιφυλασσόμενη τιμή €1,16 εκ. Στην Αγλαντζιά οικόπεδο 570 τ.μ. με διώροφη κατοικία βγαίνει σε εκποίηση από την Τρ. Κύπρου με τιμή πώλησης €584.800. Στο Στρόβολο στην περιοχή Άγιος Βασίλειος η Τρ. Κύπρου βγάζει σε πλειστηριασμό οικόπεδο 719 τ.μ. στο οποίο υπάρχει τριώροφο κτήριο, με επιφυλασσόμενη τιμή €1,16 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να δημοσιευθούν τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πώληση – μαμούθ με άρωμα Κύπρου
  • Προοπτική για αναβαθμίσεις της Κύπρου το 2020
  • Επίπεδα ρεκόρ για παγκόσμιο χρέος
  • Στα €3,8 δισ. το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

Πολίτης

 «Οδηγός για αναβαθμίσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο DBRS. Ο οίκος αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή, χωρίς να προχωρήσει σε αλλαγή της υφιστάμενης αξιολόγησης της Κύπρου, η οποία παραμένει στο πρώτο σκαλί της επενδυτικής βαθμίδας. Πλέον οι τρείς οίκοι, Moody’s, Fitch και DBRS έχουν θέσει την Κύπρο σε θετική προοπτική, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει κάποιο αρνητικό γεγονός στις επόμενες αξιολογήσεις θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της κυπριακής οικονομίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο οίκος DBRS ξεκαθαρίζει ότι κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα συνιστούν οι υψηλές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν σημαντικά φθάνοντας στα €10,4 δισ. στο τέλος του 2018, παρουσιάζοντας μείωση 65% από την κορύφωση τους το 2015.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ελλάδα: Ενεργειακή φτώχεια

Χαραυγή

 «Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι στην εποχή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εισέρχεται σήμερα η Κύπρος, αφού αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πλατφόρμα και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταχώρησης ακινήτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων ετοίμασαν ήδη την πρώτη λίστα. Το μεταξύ, το σχέδιο Εστία «κόλλησε» στις 290 αιτήσεις, έναντι 15 χιλ. που έκανε λόγο αρχικά το υπουργείο οικονομικών.

Αλήθεια

 «Ξεπερνούν τους 134 χιλ.»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία για την εργοδότηση ξένων στην Κύπρο που παραθέτει στην τελευταία έκδοση της η Εργατική Φωνή, εκφραστικό όργανο της ΣΕΚ. Επικαλούμενη στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Εργατική Φωνή αναφέρει πως στο τέλος Ιανουαρίου 2019 οι μη κύπριοι εργαζόμενοι (υπήκοοι τρίτων χωρών και κοινοτικοί) ήταν 134.728.  Οι 22.545 εργοδοτούνται από τα νοικοκυριά ως οικιακές βοηθοί.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες να συμπεριληφθούν στο σχέδιο Εστία και δανειολήπτες οι οποίοι με τα υφιστάμενα κριτήρια δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Σπάει το φράγμα των 255 τρισ. δολαρίων – Παγκόσμιο χρέος

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – Ο Αντόνιο Γκουτέρες πάει στην τριμερή με σκοπό το τελικό ξεκαθάρισμα της κατάστασης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – Περίεργο και μπερδεμένο το κουβάρι με το «κατασκοπευτικό» βαν στη Λάρνακα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ – Ανοικτής ατζέντας θα είναι η τριμερής συνάντηση, ενώ η Τουρκία στέλνει αρνητικά μηνύματα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ