You are here

Τύπος: Στο σφυρί ακίνητα μέχρι €4 εκ.

27/01/2020 06:27

Ο κατάλογος του υπουργείου εσωτερικών για τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και οι συστάσεις του δημοσιονομικού συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση του τομέα των συνταξιοδοτικών ταμείων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ακίνητα από €8 χιλ. έως €3,85 εκ. προς εκποίηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο κατάλογος του υπουργείου εσωτερικών για τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, για τις αμέσως επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για πάνω από 300 ακίνητα αξίας κοντά στα €90 εκ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κατοικίες και διαμερίσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μικρής και μεσαίας τάξης. Η λίστα των εκποιήσεων μέχρι τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει διαμερίσματα, οικόπεδα, χωράφια αξίας από €8 χιλ. έως και €3,85 εκ. Περίπου 50 ακίνητα θα τεθούν προς πώληση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η αξίας τους είναι €16 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 2008 μέχρι το 2018 η διαφορά στις προσγειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Κύπρου ήταν επιπλέον 9.343 και από 31.755 έφθασαν τις 41.098.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Για αύξηση επιτοκίων πιέζουν οι τράπεζες την ΕΚΤ
  • Δεκαεπτά θέσεις ιατρικών λειτουργών
  • Τροποποίηση συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας
  • Αμερικανικές επενδύσεις στη Λάρνακα

Πολίτης

 «Κίνητρα για τα ταμεία προνοίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι συστάσεις του δημοσιονομικού συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση του τομέα των συνταξιοδοτικών ταμείων. Το δημοσιονομικό συμβούλιο εντοπίζει τέσσερις περιοχές πολιτικής στις οποίες πρέπει να υπάρξει παρέμβαση, τα λανθασμένα κίνητρα, την εποπτεία και διαχείριση, τα φορολογικά κίνητρα και τη διεύρυνση των επιλογών/ επιβολή αναγκαίων περιορισμών. Όπως σημειώνεται, η έλλειψη ασφάλειας και εμπιστοσύνης χαρακτηρίζεται ως ακόμη ένα αποθαρρυντικό στοιχείο για τη δημιουργία και λειτουργία συνταξιοδοτικών ταμείων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι αμετάβλητες ήταν σε γενικές γραμμές οι προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών – που συμμετείχαν στην τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, την ανάπτυξη και την ανεργία στην ευρωζώνη.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Πολλά τα διαρθρωτικά μας προβλήματα

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα θέματα για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΡΙΤΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ! – SOS Κύπρου προς ευρωπαίους για τους μετανάστες

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ – Στα συρτάρια της εισαγγελίας το ν/σ για ποινικοποίηση όλων των μορφών βίας κατά γυναικών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ – Τροπολογίες αποδυναμώνουν τη νομοθεσία και αφαίρεσαν εξουσίες από την αστυνομία

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

Ν’ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ