You are here

Τύπος: Στο σφυρί όλο και πιο πολλά ακίνητα

07/12/2018 06:57

Οι πλειστηριασμοί ενυπόθηκων ακινήτων που συνεχίζουν οι τράπεζες ακόμη και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο και τα στοιχεία για δάνεια τα οποία παραχωρήθηκαν με ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπία και πλαστογραφία που αποστέλλει ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου στον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Στο σφυρί όλο και πιο πολλά ακίνητα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι πλειστηριασμοί ενυπόθηκων ακινήτων που συνεχίζουν οι τράπεζες ακόμη και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.  Όπως αναφέρεται, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ο κατάλογος με τους πλειστηριασμούς είναι γεμάτος ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες έχουν προγραμματίσει και τις πρώτες εκποιήσεις για το 2019. Μεταξύ άλλων, για την επαρχία Λευκωσίας έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής τρεις πλειστηριασμοί για τον Ιανουάριο και αφορούν χωράφια, ενώ για τη Λεμεσό έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα ένας πλειστηριασμός. Τα πιο ακριβά ακίνητα αφορούν βιομηχανικό χωράφι €3,67 εκ. και κατοικία €1,22 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στη δημιουργία ενός νέου boutique ξενοδοχείου στη λεωφόρο Μακαρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας θα προχωρήσει η ισραηλινή εταιρεία Fattal Hotel Management.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κ. Κληρίδης: Η MIG κατέβαλε τα €5 εκ.
  • Με καθυστέρηση οι τροπολογίες των κομμάτων στη βουλή
  • Ολοταχώς προς μέτρα οι οικοδόμοι
  • Εν αναμονή του 13ου

Πολίτης

 «’Φωτιά’ στην τσέπη μας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 0,20 μονάδες και έφθασε στις 102,09 μονάδες σε σύγκριση με 102,29 μονάδες τον Οκτώβριο 2018.  Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017 ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,7% ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 1,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Η επιτάχυνση των τιμών τους τελευταίους μήνες μπορεί να αποδοθεί ευθέως στην αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες μια πιο χαλαρή μορφή νέων κανόνων για τις προβλέψεις που πρέπει να σχηματίζουν οι τράπεζες έναντι πιθανών ζημιών τους από νέα κόκκινα δάνεια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βουτιά 5% λόγω ΟΠΕΚ – Πετρέλαιο
  • Πλήρωσε τα έξοδα η MIG – Κατέβαλε τα €5 εκ. στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Η σύλληψη έφερε «κραχ» - Αναταράξεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια για τη Huawei
  • Ελαφριά άνοδος – ΧΑΚ

Χαραυγή

 «Δάνεια €500 χιλ. σε 80χρονο με εισόδημα €400 το μήνα στη ΣΚΤ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα στοιχεία για δάνεια τα οποία παραχωρήθηκαν με ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπία και πλαστογραφία που αποστέλλει ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου στον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Μεταξύ των υποθέσεων περιλαμβάνονται περιπτώσεις  παραχώρησης δανείων στο όνομα προσώπων μεγάλης ηλικίας τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ και είναι μη εξυπηρετούμενα εδώ και αρκετά χρόνια.  Μάλιστα σε μία περίπτωση παραχωρήθηκαν δάνεια πέραν των €500 χιλ. στο όνομα 80χρονου ο οποίος έχει εισόδημα από σύνταξη κάτω από €400 το μήνα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η νέα γενική εκτίμηση της αξίας των ακινήτων αναμένεται να είναι έτοιμη περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2019 και θα φέρει ημερομηνία αναφοράς την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τεσσεράμισι χρόνια σε εκκρεμότητα ο φάκελος για κατοχύρωση του χαλλουμιού
  • Αυξήσεις 33,8% στους λογαριασμούς ρεύματος σε σύγκριση με πέρσι
  • Άντληση €17,9 εκ. μέσω εξαετών ομολόγων
  • Γ. Εισαγγελέας: Η MIG πλήρωσε €5 εκ.

Αλήθεια

«Έφερε κίνηση και στην αγορά εργασίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην αγορά εργασίας που προκύπτει από την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε χαιρετισμό της σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η ΕΔΕΚ, το ποσοστό ανεργίας για τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 7,4% σε σχέση με 10,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2017, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι αιτήσεις για το συνολικό ποσό των €17,9 εκ. ενέκρινε η κυβέρνηση για την αγορά εξαετών ομολόγων από φυσικά πρόσωπα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στέλνει υποθέσεις ΣΠΙ στον εισαγγελέα – Χρηματοοικονομικός επίτροπος
  • Μας κατέβαλε τα €5 εκ. η MIG – Γενικός εισαγγελέας
  • Στο 2,7% τον Νοέμβριο – Πληθωρισμός
  • Έρχονται νέες εκτιμήσεις για ακίνητα

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ – FELAKET – Πρωτοφανής θεομηνία στην κατεχόμενη Κερύνεια

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ – Στις 2/11 σύμβουλος των αγελαδοτρόφων ζήτησε απόσυρση του φακέλου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ – Η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ μιλά για αμερικανούς ειδικούς που ήρθαν για «προκεχωρημένη βάση»

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ