You are here

Τύπος: Στο σφυρί ολόκληρες γειτονιές από Τρ. Κύπρου

14/08/2019 06:47

Οι γειτονιές που βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες, το κυπριακό ομόλογο λήξης 2028 το οποίο παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι συναντήσεις και αποφάσεις για την ξενοδοχειακή βιομηχανία που θα παρθούν την ερχόμενη εβδομάδα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ολόκληρες γειτονιές προς πώληση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι γειτονιές που βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες. Τα ακίνητα που πήρε τελευταία η μονάδα REMU της Τρ. Κύπρου δείχνουν ότι ολόκληρες οικιστικές αναπτύξεις στην επαρχία αλλάζουν κυριότητα λόγω χρεών των developers ή των μεμονωμένων ιδιοκτητών τους. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα, μεγάλος είναι ο κατάλογος ακινήτων στην Αναρίτα της Πάφου. Συγκεκριμένα διαμερίσματα στο οικιστικό συγκρότημα Anarita Valley στο block 2, 3, 4 και 6.  Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στον πρώτο όροφο του Alina Sunset στην περιοχή Μούταλλος στην Πάφο.  Δύο ημιτελείς βίλες τριών υπνοδωματίων στο Nikada Sunset Villas στην Πύλα της Λάρνακας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στο 90% με 100% κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων αυτή την βδομάδα στις παράλιες και ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι πολλοί κύπριοι
  • Έντονη δραστηριότητα σε ακίνητα και επενδύσεις
  • Έρχεται μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών
  • Ανοικτά όλα για την εργατική ειρήνη

Πολίτης

 «Το ράλι και η τσέπη μας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το κυπριακό ομόλογο λήξης 2028 το οποίο παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με απόδοση στην περιοχή του 0,50%.  Όπως αναφέρεται, χθες έσπασε το όριο του 0,50% και υποχώρησε έως τα επίπεδα του 0,483% ενώ η χαμηλότερη απόδοση είχε καταγραφεί στις 7 Αυγούστου, στα 0,438%. Το ομόλογο φέρει «κουπόνι», ο τόκος που πληρώνει το κυπριακό δημόσιο, 2,375% και η κατρακύλα της απόδοσης κατά 84,68% μέσα σε έναν χρόνο αποτελεί σαφή ένδειξη της αλλαγής κατηγορίας για τα κυπριακά ομόλογα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του επενδυτικού κόσμου στη νοτιοανατολική Ασία βρέθηκε το υπό εξέλιξη εμβληματικό έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναστολή διαπραγμάτευσης – Τίτλοι στο ΧΑΚ
  • Συνεργασία με ΚΟΚ – Cyprus Airways
  • Βλέπουν φως στις μετοχές – Ράλι για το ελληνικό χρηματιστήριο
  • Πισωγυρίσματα για Ιταλία; - Ερωτηματικό η πολιτική μιας κυβέρνησης Σαλβίνι

Αλήθεια

 «Κρίσιμη η επόμενη βδομάδα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι συναντήσεις και αποφάσεις για την ξενοδοχειακή βιομηχανία που θα παρθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως σημειώνεται, η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου αναλαμβάνει δράση με σκοπό να μεσολαβήσει ώστε εργοδότες και συντεχνίες να βρουν κοινό σημείο επαφής. Οι επαφές των δύο πλευρών για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης σε επίπεδο απευθείας διαπραγματεύσεων, αλλά και σε επίπεδο μεσολαβητικής υπηρεσίας του υπουργείου εργασίας δεν είχαν αποτέλεσμα.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι επαφές στην Κύπρο με αξιωματούχους αρμόδιους για οικονομικά θέματα θα πραγματοποιήσει στο τέλος Αυγούστου ομάδα μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τριάντα υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή – Υπουργείο οικονομικών
  • Αναβάθμιση της τουριστικής της θέσης – Πάφος

 

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – Σαν σήμερα, πριν από 45 χρόνια, έπεσε στα χέρια του Αττίλα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΟΝ «ΚΑΙΕΙ» Ο ΒΟΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΑΛΛΟΘΙ – Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο για την πυρκαγιά στην Πάχνα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ – Χρειάζονται επειγόντως ξεκαθάρισμα τα ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς του δημοσίου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ