You are here

Τύπος: Στο σφυρί σπίτια και διαμερίσματα

16/01/2019 07:15

Ο κατάλογος των ακινήτων προς εκποίηση, τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής έρευνας που παρουσιάστηκε χθες από τη CMRC Cypronetwork και από τον CIIM, καθώς και η χθεσινή πρώτη συνάντηση του υφυπουργού τουρισμού Σάββα Περδίου με την επιτροπή ενέργειας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Στο σφυρί σπίτια και διαμερίσματα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο κατάλογος των ακινήτων προς εκποίηση.  Όπως αναφέρεται, ο κατάλογος διευρύνεται καθώς αρχίζει και εμπλουτίζεται με κατοικίες, διαμερίσματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο οι πλειστηριασμοί είναι ενισχυμένοι με κατοικίες και διαμερίσματα μικρής και πιο μεγάλης αξίας. Υπάρχει για παράδειγμα μεταξύ άλλων προς εκποίηση εστιατόριο στη Μακεδονίτισσα σε οικόπεδο 558 τμ με τιμή εκποίησης €509.600. Στην επαρχία Λάρνακας στη Χοιροκοιτία εστιατόριο σε χωράφι έκτασης 4000 τμ βγαίνει σε πλειστηριασμό στην τιμή των €265.600

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι την αντίθετη της εκφράζει, για άλλη μία φορά, η Κύπρος σχετικά με τη δρομολογούμενη πολιτική από πλευράς Κομισιόν για την κατάργηση του βέτο στον τομέα της φορολογικής πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας απαιτείται σήμερα η ομοφωνία των κρατών μελών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • “Branding” ο πρώτος στόχος για τον τουρισμό
  • Προειδοποιεί η ΕΚ για παράνομους
  • Πληρώνει το κόστος της πυρκαγιάς – Η άνοδος και η πτώση της γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Pittas
  • Αυξάνονται κέρδη – τζίρος – Πιο θετικές πλέον οι προβλέψεις των επιχειρήσεων

Πολίτης

 «’Βάλτωσαν’ οι επιχειρήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής έρευνας που παρουσιάστηκε χθες από τη CMRC Cypronetwork και από τον CIIM. Στην έρευνα συμμετείχαν 400 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με βάση τις προβλέψεις τους, αλλά και τα αναπτυξιακά τους σχέδια, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα οι οποίες να διαφοροποιήσουν το κλίμα της σταθερότητας ή της πενιχρής ανάπτυξης στο οποίο λειτουργούν και αναπτύσσονται. Τα αποτελέσματα της έρευνας μεταξύ άλλων καταγράφουν ότι το 24% των επιχειρήσεων έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2018.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η αύξηση των εξαγωγών την περσινή χρονιά περιόρισε το εμπορικό έλλειμμα της Κύπρου στα €4,2 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018 έναντι €4,8 δισ. την ίδια περίοδο του 2017.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλαγές στη φορολογική πολιτική της ΕΕ χωρίς ομοφωνία
  • Στόχευση και σε νέα κοινά – Επικέντρωση σε τουρίστες άνω των 50 εισηγείται ο υφ. τουρισμού
  • Τριμηνιαία ενημέρωση – Τουρισμός
  • Θα θέσει στόχους για όλους – Οι νέοι κανόνες της ΕΚΤ θα αφορούν όλα τα κόκκινα δάνεια

Χαραυγή

 «Το συντομότερο νέα στρατηγική για τον τουρισμό αναμένει η βουλή»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή πρώτη συνάντηση του υφυπουργού τουρισμού Σάββα Περδίου με την επιτροπή ενέργειας. Μιλώντας στην επιτροπή, ο υφυπουργός επικεντρώθηκε στο θέμα της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και της επένδυσης στα σημεία που δίνουν στη χώρα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ αναμένει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για έναρξη κοινωνικού διαλόγου ώστε να προωθηθεί η πρόταση νόμου που ετοίμασε για θεσμική και νομοθετική διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέα δεδομένα για τις εργασιακές σχέσεις στο λιμάνι Λεμεσού
  • Ανοίγει ο δρόμος για νέες συγκοινωνίες στην Πάφο
  • Απαραίτητη η βοήθεια του κράτους στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια
  • ΠΕΟ και ΚΤΟΕΟΣ εντατικοποιούν τις κοινές δράσεις τους

Αλήθεια

 «Να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή πρώτη συνάντηση του υφυπουργού τουρισμού Σάββα Περδίου με την επιτροπή ενέργειας.  Ο υφυπουργός έθεσε την ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με επένδυση στα σημεία που δίνουν στη χώρα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως το κλίμα, η φιλοξενία και η πληθώρα εμπειριών που μπορεί να προσφέρει.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι νέα ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΕΤΥΚ στα της Ελληνικής Τράπεζας κάνοντας λόγο για προσπάθεια καθιέρωσης δύο κατηγοριών υπαλλήλων και για άρνηση της τράπεζας να παραχωρήσει ετήσια προσαύξηση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ρευστότητα και ζήτηση οι προκλήσεις των επιχειρήσεων – Έρευνα Cypronetwork
  • Ανέστειλαν τα μέτρα οι λιμενεργάτες – ΠΕΟ – Λιμάνι Λεμεσού
  • Μειώθηκε στα €4,2 δισ. – Εμπορικό έλλειμμα
  • Πού είναι όσοι έλεγαν ότι δεν θα λειτουργήσει; - Πρόεδρος Γιούνκερ για ευρώ

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Ο ΜΥΡΩΝ ΝΙΚΟΛΑΤΟΣ – Εκρηκτικές διαστάσεις στους κόλπους της δικαιοσύνης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – Ο Κ. Κληρίδης πήρε τη σκυτάλη από τον αδελφό του και βάλλει κατά ανωτάτου – Νικολάτου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΝΤΑ Η GRECO – Μονόδρομος ο έλεγχος των ισχυρισμών για διαπλοκή στο ανώτατο δικαστήριο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ