You are here

Τύπος: Στο τραπέζι μείωση ΦΠΑ και αύξηση αφορολόγητου

24/09/2021 06:20

O κοινωνικός διάλογος που ζητά η ΣΕΚ ενόψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, η υποβολή αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους κουρεμένους του 2013 και το πλαίσιο για τη λειτουργία του νέου μοντέλου της ανταγωνιστικής αγοράς στον ηλεκτρισμό που ενέκρινε χθες η βουλή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Στο τραπέζι μείωση ΦΠΑ και αύξηση αφορολόγητου»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο κοινωνικός διάλογος που ζητά η ΣΕΚ ενόψει της φορολογικής μεταρρύθμισης. Η ΣΕΚ ζητά ο διάλογος που θα αναπτυχθεί να ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τις κλίμακες φορολογίας του εισοδήματος, με τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης του ΦΠΑ, με τη φορολογική ελάφρυνση καυσίμων, με τη δυνατότητα επαναφοράς των φορολογικών εκπτώσεων, με την εισαγωγή πράσινης φορολογίας και με μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και είσπραξης των καθυστερημένων φόρων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι γύρω στις 900 χιλ. αεροπορικές θέσεις προκράτησαν οι οργανωτές ταξιδιών, λόγω της εφαρμογής του έκτακτου σχεδίου κινήτρων συνδεσιμότητας και ανάπτυξης αερομεταφορών, για τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ένα φορτιστής για όλες τις συσκευές – Διαμαρτύρεται η Apple
  • Η Κομισιόν δείχνει προς μείωση του ΦΠΑ ως αντίδοτο στην ακρίβεια
  • Στη βουλή οι εγγυήσεις, ανησυχία για το ενδιαφέρον τραπεζών
  • Η Αφροδίτη πάει Ντουμπάι

Πολίτης

 «Ηλεκτρονική πλατφόρμα για κουρεμένους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η υποβολή αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους κουρεμένους του 2013. Όπως αναφέρεται, οι κουρεμένοι του 2013 θα υποβάλλουν στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αίτηση αναπλήρωσης της ζημιάς που υπέστησαν από τα μέτρα εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου και στην πρώην Λαϊκή. Η υποβολή των αιτήσεων και η αξιολόγηση τους αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο για να προσδιοριστούν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Μέχρι στιγμής το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης έχει στη διάθεση του ποσό ύψους €80 εκ. σε μετρητά και είναι δυνητικά δικαιούχο 14 κρατικών τεμαχίων συνολικής αξίας €75 εκ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ομόφωνα πέρασαν χθες ενώπιον της ολομέλειας της βουλής τα τρία νομοσχέδια που σχετίζονται με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ευκαιρία προβολής για επενδύσεις – Στην παγκόσμια έκθεση EXPO2020 συμμετέχει η Κύπρος

Χαραυγή

 «Εγκρίθηκε το νέο μοντέλο αγοράς, αλλά αργεί η μείωση της τιμής του ρεύματος»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι η βουλή ενέκρινε χθες ομόφωνα το πλαίσιο για τη λειτουργία του νέου μοντέλου της ανταγωνιστικής αγοράς στον ηλεκτρισμό, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση των τιμών. Όπως σημειώνεται, το νέο μοντέλο δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν τον Οκτώβριο του 2022 και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τις υπόλοιπες ενέργειες οι οποίες απαιτούνται.

Η εφημερίδα Αλήθεια δεν παραλείφθηκε ακόμη στη StockWatch.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – Η αρχή λιμένων ελέγχεται για απευθείας εκμίσθωση γης στο Βασιλικό σε δύο εταιρείες

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

49 ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – Ασθενής πέθανε μετά από 18 ώρες παραμονής στο ΤΑΕΠ – Ημερολόγιο σοκ των νοσηλευτών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΑΕΠ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ ΠΕΜΠΤΗ – Σήμα κινδύνου από τις πρώτες βοήθειες, κινδυνεύουν ζωές