You are here

Τύπος: Στον αέρα ο κρατικός προϋπολογισμός

16/10/2020 06:33

Η θεσμική κρίση που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Al Jazeera και τα κενά που καταγράφονται σε ζητήματα διαφάνειας που αρχίζουν να επηρεάζουν και το εσωτερικό μέτωπο με πρώτο θύμα τον προϋπολογισμό του 2021, είναι το θέμα που ξεχωρίζει στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Στον αέρα ο κρατικός προϋπολογισμός»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις πολιτογραφήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες στη βουλή αναφορικά με τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Όπως σημειώνεται, οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την κυβέρνηση καθώς το ΔΗΚΟ, το οποίο στήριζε κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό, κάνει δεύτερες σκέψεις. Το ΔΗΚΟ, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του πολιτικού εκβιασμού, άρχισε από νωρίς να θέτει όρους και προϋποθέσεις για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι από κόσκινο περνά η Ελεγκτική Υπηρεσία τις 18 υπηκοότητες που δόθηκαν στους επενδυτές και στα διευθυντικά στελέχη του καζίνο στη Λεμεσό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποιες αιτήσεις για επιδόματα εξετάζουν οι ΥΚΑ
  • Τρέξτε, προλάβετε για κυπριακό διαβατήριο
  • Το ψάχνουν για πτήσεις Πάφος – Αλεξάνδρεια
  • Χρυσή βίζα ή διαβατήριο;

Πολίτης

 «’Βέτο’ από ΔΗΚΟ στη σκιά των διαβατηρίων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η θεσμική κρίση που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Al Jazeera και τα κενά που καταγράφονται σε ζητήματα διαφάνειας που αρχίζουν να επηρεάζουν και το εσωτερικό μέτωπο με πρώτο θύμα τον προϋπολογισμό του 2021. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά από την κυβέρνηση να δώσει πλήρη πρόσβαση στον γενικό ελεγκτή σε όλους τους φακέλους πολιτογραφήσεων, διαφορετικά το κόμμα θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι ηγέτες των 27 διαπιστώνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για την επίτευξη συμφωνίας για τη μετά Brexit εποχή.

Χαραυγή

 «’Ευθύνη της πολιτείας να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα με τον γγ της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, καθώς και το νομοσχέδιο για ενιαία εποπτική αρχή για τα ταμεία προνοίας και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης υπέγραψαν την περασμένη Τετάρτη οι δήμαρχοι των πέντε από τους έξι δήμους της επαρχίας Λάρνακας και ο κοινοτάρχης Ορόκλινης.

Αλήθεια

 «Μεγάλη ζημιά στο όνομα και στη φήμη της Κύπρου»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η μεγάλη ζημιά που υπέστη το όνομα και η φήμη της Κύπρου με τα τελευταία γεγονότα σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης και ο οικονομολόγος Μάριος Κληρίδης επισημαίνουν τη ζημιά που έγινε στη φήμη της Κύπρου και τονίζουν ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να καθαρίσει το όνομα της χώρας μας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι λίφτινγκ συντελείται στην διοικητική ομάδα της Astrobank με τις αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ιδανική για headquartering η Κύπρο – Invest Cyprus

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ – ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ – Πως τα φέρνει ο χρόνος

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ – Μπήκε τελεία…. και παύλα στην παρουσία του Δ. Συλλούρη στα κοινά

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΖΙΟΒΑΝΗ – Θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις του ομίλου – Καταθέσεις κι από στελέχη του ΥΠΕΣ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΡΥΣΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΛΟΓΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ