You are here

Τύπος: Συναγερμός στην ΕΕ για την ακριβή ενέργεια

21/09/2021 06:29

Η ανησυχία στην ΕΕ για την ακριβή ενέργεια καθώς και ο τέταρτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει δαπάνες €91,7 εκ. για την πανδημία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Συναγερμός στην ΕΕ για την ακριβή ενέργεια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ανησυχία στην ΕΕ για την ακριβή ενέργεια. Όπως αναφέρεται, το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας των χωρών μελών θα εξετάσει αύριο, σε άτυπη συνεδρία του, το θέμα της λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και στο περιθώριο το αυξημένο κόστος για καύσιμα ηλεκτροπαραγωγής. Πολλές κυβερνήσεις κρατών μελών της ΕΕ ανησυχούν έντονα για την ήδη καταγραφείσα αύξηση στο κόστος ηλεκτροδότησης και σε τι επίπεδα μπορεί να φθάσει το χειμώνα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι γύρω στις €40 χιλ. την ημέρα πλήρωνε τον Αύγουστο το υπουργείο υγείας για τη διενέργεια rapid test. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος Αυγούστου, το κράτος κατέβαλε πέραν των €26 εκ. σε ιδιώτες για την αγορά τέτοιων υπηρεσιών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πιέζει αλλά και αργοπορεί το υπουργείο οικονομικών
  • Αγωγές στο κράτος από υπαλλήλους και τρίτους
  • Έχασαν αξία τα φιλέτα για τους κουρεμένους
  • Τηλεργασία και για το κυκλοφοριακό

Πολίτης

 «Πρόσθετα €91,7 εκ. για την πανδημία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο τέταρτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει δαπάνες €91,7 εκ. για την πανδημία. Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Γιώργος Παντελή, έκανε γνωστό στα μέλη της επιτροπής οικονομικών ότι θα υπάρξει και πέμπτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την κάλυψη δαπανών που δεν σχετίζονται με την πανδημία. Σημειώνεται ότι η χρονιά θα κλείσει με έλλειμμα 5,1%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το υπουργείο ενέργειας προχωρά στην προώθηση των δράσεων για τη νέα βιομηχανική πολιτική 2021 με 2030.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι επιλογές για μη βιώσιμους – Σχέδιο Εστία
  • Σε τροχιά επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα

Χαραυγή

 «Πίεση ΑΚΕΛ για στήριξη εργαζομένων και ευάλωτων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι πιέσεις του ΑΚΕΛ προς την κυβέρνηση για στήριξη των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Κατά τη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών, στην οποία εξετάστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός τον οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων και όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα χέρια των τραπεζών πέρασαν δεκάδες βιομηχανικά ακίνητα, τα οποία ανήκαν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Ξεκίνησαν τα όργανα» - Τράπεζες
  • Μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα ζητά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Αλήθεια

 «Πέφτει και το δημόσιο χρέος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών στην οποία εξετάστηκε ο τέταρτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε ύψους €91,7 εκ. Ο προϋπολογισμός αφορά κυρίως δαπάνες που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεων της. Συνολικά τα ποσά που προβλέπουν οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί που έχουν κατατεθεί για το 2021 ανέρχονται στα €510 εκ.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στο γραπτό αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για θεσμοθέτηση της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δυνατή η αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ – Νατάσα Πηλείδου
  • Η απάντηση στο γραμμικό μοντέλο οικονομίας είναι η μετάβαση στο κυκλικό - Νατάσα Πηλείδου

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ – Αναστασιάδης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ… «ΑΣΤΕΓΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ – Σχεδόν φτωχός ο Νίκος Αναστασιάδης με πλούσια όμως σύζυγο και θυγατέρες

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ – Απαισιόδοξος ο Ν. Αναστασιάδης για τις εξελίξεις στο κυπριακό λόγω Ερντογάν και Τατάρ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ – Μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι μέτοχοι σε εταιρείες, τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης