You are here

Τύπος: Συναγερμός στις τράπεζες για τον τουρισμό

29/06/2021 06:32

Η αναδιάρθρωση των δανείων των ξενοδόχων που εφαρμόζουν οι τράπεζες και τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Συναγερμός στις τράπεζες για το κάζο του τουρισμού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αναδιάρθρωση των δανείων των ξενοδόχων που εφαρμόζουν οι τράπεζες καθώς οι προσδοκίες για καλύτερες μέρες στον τουρισμό άρχισαν να διαψεύδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας που συγκέντρωσε από τις τράπεζες, η επαφή με τους ξενοδόχους είναι συνεχής και σχεδόν καθημερινή και ζητείται ενημέρωση για το πως πηγαίνουν οι κρατήσεις, αν γίνονται συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες ή αν υπάρχουν ακυρώσεις. Οι τράπεζες δεν μπορούν να προχωρούν σε κινήσεις για τα δάνεια των ξενοδόχων χωρίς να δίνουν λογαριασμό στον SSM για τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, με ακριβή στοιχεία για το πλήγμα που δέχονται οι τραπεζικοί ισολογισμοί ανά τομέα δραστηριότητας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι φόρμουλα για να μπουν ακόμη μερικούς μήνες στο ψυγείο οι εκποιήσεις, των οποίων η αναστολή τελειώνει την 31η Ιουλίου, αναζητούν τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα μεγάλα δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους, ενώ ο ΔΗΣΥ διαφωνεί.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τα δύο πρώτα «όχι» της νέας βουλής στην κυβέρνηση
  • Άκυρος ο συναγερμός για ελλιπείς ελέγχους στα αεροδρόμια
  • Το Σύνταγμα «σώζει» ξενοδοχοϋπαλλήλους από την ανεργία
  • Με συμβόλαια ο έφορος και οι βοηθοί έφοροι φορολογίας

Πολίτης

 «Στήριξης συνέχεια για εργαζόμενους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας, για την περίοδο 1η Ιουνίου με 30ή Ιουνίου του 2021. Οι αποφάσεις αφορούν μεταξύ άλλων το ειδικό σχέδιο ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων, το ειδικό σχέδιο πλήρους αναστολής των εργασιών της επιχείρησης, το ειδικό επίδομα απουσίας από την εργασία για λόγους υγείας και το ειδικό σχέδιο οικονομικών δραστηριοτήτων συνδεόμενων με την τουριστική βιομηχανία ή οικονομικών δραστηριοτήτων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο οίκος αξιολόγησης Capital Intelligence Ratings, ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις της Ελληνικής Τράπεζας, σημειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους που προκύπτουν από το δανειακό χαρτοφυλάκιο, την περιορισμένη κερδοφορία και την έκθεση της τράπεζας στο κράτος.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επανακάμπτει η ανησυχία
  • Επαναφορά φορολογιών που ακυρώθηκαν

Χαραυγή

 «Στον αέρα οφειλές εκατομμυρίων με τα βολέματα στο τμήμα φορολογίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή πρώτη συνεδρία της νέας επιτροπής οικονομικών όπου η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ακύρωση των αντισυνταγματικών διορισμών του εφόρου και των βοηθών εφόρων φορολογίας. Αναφέρεται ότι απαιτήθηκε όπως το νομοσχέδιο εγκριθεί από την ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, υπό την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση το τμήμα φορολογίας θα μείνει ακέφαλο με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τον κίνδυνο απώλειας εσόδων από το κράτος.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προς ψήφιση οδεύει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €148,5 εκ.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • ΣΤΕΚ: Οριακή η κατάσταση στον τουρισμό

Αλήθεια

 «Η οικονομία θα ανακάμψει αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών αναφορικά με την οικονομία. Ο κ. Πετρίδης δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα τόσο στην οικονομία όσο και στην εξέλιξη της πανδημίας, η οικονομία θα επανακάμψει χωρίς εκτροχιασμό. Ανέφερε πως οι εκτιμήσεις του υπουργείου προνοούν ρυθμό ανάπτυξης πέραν του 4% του ΑΕΠ για το 2021, σε σύγκριση με την πιο συντηρητική εκτίμηση της Κομισιόν για ρυθμό ανάπτυξης 3,2%.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο ΣΤΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι το 2021 εξελίσσεται εξίσου αρνητικά με το 2020 λόγω της πανδημίας, ενώ ο στόχος για επίτευξη του 40% των αφίξεων του 2019 είναι αβέβαιο αν θα επιτευχθεί.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χ. Γεωργιάδης: Το σχέδιο ανάκαμψης η υπέρτατη προτεραιότητα
  • Ανάδειξη της Κύπρου ως ασφαλής προορισμός – Αβέρωφ Νεοφύτου
  • Επιβεβαίωσε αξιολόγηση Ελληνικής με σταθερή προοπτική – Αβέρωφ Νεοφύτου
  • Νέες γεωτρήσεις στο Ισραήλ το 2022-2023 – Energean

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ – Καρότο και μαστίγιο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ «ΒΡΑΧΙΟΛΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ – ΠτΔ: Δεν είναι μαγκιά ο μη εμβολιασμός, δεν αποκλείονται μέτρα για διευκόλυνση των ελέγχων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ SAFEPASS – Μόνο με πάσο και σε εξωτερικούς χώρους – Κατάργηση δωρεάν τεστ για προώθηση εμβολιασμών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ