You are here

Τύπος: Συνεχίζουν να αγνοούν τη βουλή οι ημικρατικοί

07/12/2021 06:28

Οι ημικρατικοί οργανισμοί οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καταθέσει τους προϋπολογισμούς τους για το 2022 στη βουλή, η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης gov.cy εντός του 2022 και τα ακίνητα €9 δισ. που πέρασαν στα ταμεία εξαγοράς δανείων, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Συνεχίζουν να αγνοούν τη βουλή οι ημικρατικοί»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καταθέσει τους προϋπολογισμούς τους για το 2022 στη βουλή. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εφημερίδα, από τα 45 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που ο προϋπολογισμός τους εγκρίνεται από τη βουλή, μέχρι στιγμής τον έχουν καταθέσει στο κοινοβούλιο μόλις 17 οργανισμοί. Μάλιστα, από αυτούς μόλις πέντε έχουν εγκριθεί από την ολομέλεια της βουλής.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων εργάζονται πυρετωδώς και ετοιμάζουν τις τροπολογίες τους για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, με τις οποίες θα κόψουν και θα δεσμεύσουν κονδύλια του προϋπολογισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απειλή και για τον τουρισμό του 2022 η έλλειψη προσωπικού

  • Την Πέμπτη η πρώτη μεταρρύθμιση

  • Πιο κοντά το δημόσιο, με την πύλη gov.cy

  • Ανεκπαίδευτοι στις τράπεζες

Πολίτης

 «Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες μέσα σε μια οθόνη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης gov.cy εντός του 2022.  Όπως σημειώνεται, στην πύλης gov.cy θα φιλοξενούνται κάτω από μια ομπρέλα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και κυβερνητικές ιστοσελίδες. Πρόσθετα, προωθείται η χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και της ηλεκτρονικής υπογραφής μέσα στο 2022, που θα επιτρέψει τη δημιουργία wallet app για κινητές συσκευές, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν όλα τα προσωπικά τους έγγραφα, Ο υφυπουργός έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε ότι στόχος είναι όλο το δημόσιο να χωρέσει σε μια οθόνη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου προανήγγειλε την επιβολή προστίμων για υποθέσεις που σχετίζονται με τις πολιτογραφήσεις.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Άλμα 400% στις αναδιαρθρώσεις

Χαραυγή

 «Ακίνητα €9 δισ. στα ταμεία εξαγοράς δανείων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών με θέμα την εξέταση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022. Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, ακίνητα αξίας €9 δισ. πέρασαν στα χέρια των επενδυτικών ταμείων τα οποία δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγοράς δανείων από τις τράπεζες. Ανέφερε επίσης ότι τα ταμεία αγόρασαν από τις τράπεζες δάνεια για τα οποία υπάρχουν απαιτήσεις, συνολικού ύψους €16,3 δισ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το υπουργείο οικονομικών έκοψε από το σχέδιο Εστία δανειολήπτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και πληρούν όλα τα κριτήρια, λόγω λαθών των τραπεζών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διοικητής ΚΤ: «Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και το 2022»

  • Κλείνουν το μάτι σε τράπεζες και ταμεία για υπερχρεώσεις και εκποιήσεις

Αλήθεια

 «Εκτόξευση 400% στις αναδιαρθρώσεις δανείων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η εκτόξευση 400% που παρουσιάζουν σε ετήσια βάση οι αναδιαρθρώσεις δανείων το εξάμηνο του 2021. Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2022, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, ανέφερε ότι κατά το εξάμηνο του 2020 οι αναδιαρθρώσεις ανήλθαν σε €270 εκατ., ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ανήλθαν σε €1,4 δισ.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι περίπου ένας στους δέκα φορολογούμενους κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το διοικητικό πρόστιμο των €100 για μη έγκαιρη υποβολή της φορολογικής του δήλωσης στο τμήμα φορολογίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Όλο το δημόσιο σε μια οθόνη

  • Καμπανάκι κινδύνου για έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού - ΣΤΕΚ

  • Κάτω από το 100% το χρέος το 2022 – ΥΠΟΙΚ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ 5 ΔΗΜΟΥΣ – Τοπική αυτοδιοίκηση: Στις 13 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε η μεταρρύθμιση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Τ.Α. ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ – Νέα συνεδρία στις 20 Δεκεμβρίου για να κατατεθούν οι τελικές τροπολογίες των κομμάτων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ – Από τους 30 δήμους, φθάσαμε στους 17, πήγαμε στους 20 και τώρα πάμε στους 5

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ! – Οι νέες τοποθετήσεις Ν. Νουρή ανατρέπουν την προσπάθεια συναίνεσης στη βουλή