You are here

Τύπος: Συνεργασία με Λίβανο-πετρέλαιο, κοινωνικές ασφαλίσεις

21/11/2005 08:55
Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, καθώς και η έρευνα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας αναφορικά με τις επιπτώσεις στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων από πιθανή επανένωση των κατεχόμενων περιοχών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Συμφωνία για τα κοιτάσματα και με το Λίβανο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διεργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που ενδέχεται να εντοπιστούν στην περιοχή.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για τον «βομβαρδισμό» προϊόντων με προνομιακά επιτόκια.

Σημερινή

«Μελετώνται σενάρια για τα επόμενα 70 χρόνια»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η έρευνα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας αναφορικά με τις επιπτώσεις στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων από πιθανή επανένωση των κατεχόμενων περιοχών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σκοπός της έρευνας είναι η επίτευξη αποτελεσματικής μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ωφελιμότητα και οικονομική βιωσιμότητα. Ανάδοχος φορέας της έρευνας είναι το Americanos College και γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Muhanna Acturial Services και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η πρώτη και δεύτερη δέσμη εργασίας της έρευνας έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο επόμενες φάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 του τρέχοντος μηνός.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για την ημερίδα που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στις 6 Δεκεμβρίου με θέμα τις προοπτικές του τουρισμού.

Οι εφημερίδες Πολίτης, Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την κυπριακή οικονομία.




ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ—Μας οδηγεί σε αδιέξοδο το θέμα των τ/κ περιουσιών




ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΖΑ—Αποκαλυπτικό: Λαδώθηκε χοντρά αξιωματικός της Ε.Φ.




ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ—Ανοιγοκλείνει η ψαλίδα που χωρίζει τις επαρχίες




ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ—Ξεσηκωμός κατοίκων Βασιλικού και εργαζομένων στην ΑΗΚ μετά τις αποκαλύψεις «Φ»




ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ—Υπό την Προεδρία Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί η Διευρυμένη Σύνοδος μετά το Πάσχα σε χώρο της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου