You are here

Τύπος: Τα hedge funds γυροφέρνουν τον Συνεργατισμό

22/03/2018 06:55

Τα hedge fund κυπριακών και ελληνικών τραπεζών που έχουν μπει στη διαδικασία των πρώτων διερευνήσεων για τη ΣΚΤ, οι προτάσεις της ΟΕΒ για την οικονομία και τα νέα δανειακά προϊόντα που λανσάρει ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Hedge funds καθορίζουν το αύριο της ΣΚΤ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα hedge funds κυπριακών και ελληνικών τραπεζών που έχουν μπει στη διαδικασία των πρώτων διερευνήσεων για τη ΣΚΤ. Σύμφωνα  με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που τρέχουν για αποκρατικοποίηση της ΣΚΤ έχουν εκδηλώσει επενδυτικά ταμεία του Γουίλμπορ Ρος μεγαλομετόχου της Τρ. Κύπρου, της Third Point ενός εκ των δύο μεγαλομετόχων της Ελληνικής και του επενδυτικού ταμείου Fairfax μεγαλομετόχου της Eurobank.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η ΜΟΚΑΣ προχώρησε στη δήμευση εκατομμυρίων ευρών, στο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει για καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και υπόπτων συναλλαγών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αρκετά νέα προϊόντα στην αγορά από τον ΟΧΣ
  • Πληροφορίες για ΣΚΤ μέσα από 65.000 σελίδες
  • Φορολόγηση ψηφιακών επιχειρήσεων
  • Δωδεκάλογος ανάπτυξης – Η ΟΕΒ παρουσίασε το όραμα της για την επόμενη πενταετία

Πολίτης

 «Ζητούνται λιγότεροι φόροι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προτάσεις της ΟΕΒ για την οικονομία που παρουσιάστηκαν χθες σε διάσκεψη Τύπου.  Ο πρόεδρος της ΟΕΒ Χρίστος Μιχαηλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζητείται η επαναφορά του συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 10% από 12,5% σήμερα, όπως δηλαδή ίσχυε πριν την οικονομική κρίση, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προβούν σε νέες κεφαλαιουχικές επενδύσεις. Επανέλαβε δε το αίτημα της ΟΕΒ για μείωση της εισφοράς των εργοδοτών στα ταμεία πλεονάζοντος προσωπικού και προστασίας των δικαιωμάτων των εργοδοτούμενων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη από 1,2% στο 0,6%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι πενταπλασιάστηκαν από το 2012 οι επενδύσεις του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έκθεση για τα ακίνητα – Property show 18
  • Για πρώτη φορά και … όρια παρατραβήγματος – Διευρύνεται η γκάμα προϊόντων του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης
  • Απέκτησε νέα ιστοσελίδα – Μαρίνα Αγ. Νάπας
  • Χάρης: Στις αγορές το πρώτο εξάμηνο

Χαραυγή

 «Μεθόδευσαν πώληση του Συνεργατισμού»

Στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Χαραυγή γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την ακολουθία των λόγων και έργων της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο θέμα του Συνεργατισμού, ζητώντας πειστικές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα εγείρονται. Όπως αναφέρεται, ο διαχωρισμός σε καλό και κακό κομμάτι έγινε, σύμφωνα με τους διευθυντές του, για να γίνει η διαδικασία πιο ελκυστική, ενώ την ίδια στιγμή μένουν εκτεθειμένοι και σε δύσκολη θέση χιλιάδες δανειολήπτες.

«Στο ίδιο αντεργατικό μοτίβο οι προτάσεις της ΟΕΒ προς τους νέους υπουργούς»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι προτάσεις της ΟΕΒ προς τους νέους υπουργούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΟΕΒ, ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της που στόχο έχουν τη συρρίκνωση του κράτους, τον περιορισμό μιας σειράς εργασιακών δικαιωμάτων και τη μείωση των φόρων και εισφορών που καταβάλλει η εργοδοτική πλευρά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επένδυση για το περιβάλλον από την Ελληνική Τράπεζα
  • Παροχή νέων προϊόντων από Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης
  • Μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο ξεπούλημα Συνεργατισμού
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού στη ΣΚΤ

Αλήθεια

«Λανσάρει νέα δανειακά προϊόντα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα νέα δανειακά προϊόντα που λανσάρει ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Όπως αναφέρεται, άρχισε και στην πράξη η διεύρυνση του ρόλου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της οικογένειας, με την υλοποίηση της απόφασης για παραχώρηση δανείων για οικιακό εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ορίου παρατραβήγματος σε τρεχούμενους λογαριασμούς και σπουδαστικού για τους νέους σπουδαστές του 2018.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σε έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να εξετάσει σήμερα το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων η επιτροπή νομικών, έχοντας ενώπιον της δύο σχέδια προτάσεων νόμου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έδωσε οδικό χάρτη σε υπουργούς - ΟΕΒ
  • Την κατηγορεί για στοχοποίηση εργαζομένων – ΕΤΥΚ vs Τρ. Κύπρου
  • Στον πάγο λόγω αντιδράσεων – Εταιρικός φόρος
  • Πρόστιμα €253 εκ. για καρτέλ – Κομισιόν

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΡΙΖΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΟΓΩ ΚΥΠΡΟΥ – Αυστηρό λεκτικό στο κείμενο συμπερασμάτων

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ – Ξέπλυναν Λοϊζίδου γιατί «εγκατέλειψε» στο εξωτερικό τον φορητό της υπολογιστή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΟΖ – Υπό την παρακολούθηση της ΕΕ τίθενται οι τουρκικές κινήσεις σε Κύπρο και Αιγαίο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ