You are here

Τύπος: Τα κωλύματα στις τεχνικές οικονομικές επιτροπές

20/04/2004 09:04
Η πορεία των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων στις τεχνικές οικονομικές επιτροπές και ζητήματα που αφορούν πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, κυριαρχούν στη σημερινή ειδησεογραφία του οικονομικού τύπου.

Tο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ενώπιον προβλημάτων» αναφέρεται στην πορεία των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων στις τεχνικές οικονομικές επιτροπές και ειδικά, στο ζήτημα της στελέχωσης της Κεντρικής Δημόσιας Υπηρεσίας σε περίπτωση λύσης. Όπως υπογραμμίζεται, η Τ/κ πλευρά δεν κατέθεσε ως όφειλε και παρόλο που έληξε η σχετική διορία, το δικό της κατάλογο με τα ονόματα των Τ/κ που θα στελεχώσουν το κεντρικό κράτος.

Σε άλλο ρεπορτάζ, γράφει πως σε πορεία ανάκαμψης βρίσκεται ο τουρισμός, καταγράφοντας το θετικό πρόσημο 6,6% των αφίξεων κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Θα τσακίσουν τον τουρισμό μας...» γράφει πως στη μελέτη των Ιρλανδών ειδικών, επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για θέματα τουρισμού μεταξύ των συνιστώντων Κρατών, συντονιστικό όργανο που θα έχει την ευθύνη για την κοινή προβολή του κυπριακού τουριστικού προϊόντος. Διαφορετικά, προστίθεται, το τουριστικό μας προϊόν θα πάρει την κατηφόρα.

Σε άλλο ρεπορτάζ, γράφει ότι διαδοχικά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις τεχνικές οικονομικές επιτροπές λόγω αλλεπάλληλων επιφυλάξεων που διατυπώνονται από τους Τ/κ.

Στο ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» κεντρικό θέμα αποτελεί η διάσκεψη τύπου που συγκάλεσε σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με αντικείμενο το σχέδιο λύσης του ΓΓ του ΟΗΕ. Υπό τον τίτλο «Και ο Χριστοδούλου στην εκστρατεία ενημέρωσης για το Σχέδιο Ανάν» το ρεπορτάζ αφήνει αιχμές κατά του Διοικητή της ΚΤ ότι με ασυνήθιστο γι’ αυτόν, τρόπο, σπεύδει σήμερα να μιλήσει για το σχέδιο ενώ είναι ήδη γνωστές οι θέσεις του κατά του σχεδίου λύσης του ΓΓ των ΗΕ.

Αλλού, αναφέρει πως οι ασφαλιστικές δικλείδες στο Σχέδιο Ανάν αποτρέπουν τον κίνδυνο δημοσιονομικού αμόκ.