You are here

Τύπος: Τα οφέλη από το κούρεμα επιτοκίων από τράπεζες

29/06/2020 06:37

Το σχέδιο της κυβέρνησης για στεγαστικό δάνειο και το κέρδος που θα έχουν όσοι το πάρουν καθώς και η άνοδος που παρουσίασε το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Πόσα πληρώνετε εσείς και πόσα το κράτος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για στεγαστικό δάνειο και το κέρδος που θα έχουν όσοι το πάρουν. Όπως αναφέρεται, κέρδος αρκετών χιλιάδων ευρώ από το κούρεμα τόκων θα έχουν όσοι πάρουν στεγαστικό δάνειο μέχρι €300 χιλ. με επιδότηση επιτοκίου μέχρι 1,5% για τέσσερα χρόνια από το κράτος. Οι τράπεζες από σήμερα δέχονται αιτήσεις από τους υποψήφιους πελάτες και ήδη έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το στεγαστικό δάνειο που θα προσφέρουν στην αγορά.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι την έκθεση και την υπογραφή του εγκεκριμένου λογιστή θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή των ειδικών σχεδίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στη βουλή ο τρίτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός €231,1 εκ.
  • «Όπλα» κεντρικών τραπεζών για την ύφεση
  • Τρίτη στην προτίμηση ξένων τουριστών η Ελλάδα
  • Ξεπεράσαμε τη χειρότερη φάση – Της κρίσης του κορωνοϊού εκτιμά η Λαγκάρντ, αλλά παραμένει επιφυλακτική

Πολίτης

 «Μικρή νότα αισιοδοξίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η άνοδος που παρουσίασε το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο. Όπως σημειώνεται, ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 2,3 μονάδες, φθάνοντας στις 75,2 μονάδες σε σύγκριση με 72,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η άνοδος του δείκτης προήλθε από τη διαμόρφωση λιγότερο αρνητικού κλίματος σε όλους τους τομείς, εκτός των κατασκευών, καθώς και από βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο δείκτης τους δύο μήνες που ήταν σε πλήρη ισχύ τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας έχασε σωρευτικά 26 μονάδες και βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σημαντικά μεγαλύτερη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2020 και μικρότερη ανάκαμψη το 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέπει το ΔΝΤ με την αναθεώρηση των προβλέψεων του Απριλίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Στεγαστικό restart» με επιδότηση – Τράπεζα Κύπρου
  • Ανάκαμψη στις πωλήσεις – Καύσιμα
  • Οι ντιβέλοπερ επικροτούν τα μέτρα
  • Η ναυτιλία να αυξήσει τις αλλαγές πληρωμάτων

Χαραυγή

 «93% είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα γράφει ότι το 93% των επιχειρήσεων στην Κύπρο είναι πολύ μικρές και ως εκ τούτου πιο ευάλωτες στην κρίση του κορωνοϊού, ενώ πολλές κουβαλούν προβλήματα από την κρίση του 2013. Σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας, στην Κύπρο υπάρχουν συνολικά 101,147 επιχειρήσεις. Ωστόσο 20,301 αφορούν τομείς με ιδιαιτερότητες, αφού 23,932 είναι δραστηριότητες νοικοκυριών και άλλες 3,631 αφορούν στον τομέα της γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κρίση του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα φρέναραν και τα έργα του δημοσίου.

Αλήθεια

 «Μετά την ηλεκτρονική υπογραφή, έρχεται και η ηλεκτρονική ταυτότητα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς. Στη συνέντευξη ο κ. Καμμάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της ανάπτυξης της τεχνολογίας στον τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας το τρίπτυχο έρευνα, ανάπτυξη και λανσάρισμα στην αγορά, είναι ήδη αυτό που καθορίζει τις ενέργειες του τραπεζικού κλάδου σε σχέση με την τεχνολογία και τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω ψηφιακών καναλιών στους πολίτες.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η επιτροπή οικονομικών που συνεδριάζει σήμερα, μεταξύ των νομοθετημάτων που θα συζητήσει είναι και ο τρίτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός του 2020.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Οι αιτήσεις για τα ειδικά σχέδια στήριξης – Υπουργείο εργασίας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ – Γενικό νοσοκομείο Πάφου

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΗ ΝΟΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ – Πολιτεία και λαός αναμένουν ουσιαστικό έργο από Σαββίδη – Αγγελίδη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΑΓΚΥΡΑ – Δηλώνει έτοιμη να συνομιλήσει μόνο με το «νέο κράτος» μετά από ενδεχόμενη λύση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΕΤ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ