You are here

Τύπος: Τάκης Κληρίδης και κυπριακή οικονομία...

11/04/2002 08:51
Βασικό θέμα σε όλο τον ημερήσιο οικονομικό τύπο, αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις εφ’ όλης της ύλης, του υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη για τους δείκτες της κυπριακής οικονομίας και τις προοπτικές της ενόψει της προοπτικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον υπέρτιτλο «Όλα καλά υπό τις περιστάσεις» γράφει ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πορεία πραγματικής σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές, αφού ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας κατά το 2001 ήταν 2,4% έναντι 0,6% των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

Αλλού, γράφει ότι σε κλίμα αβεβαιότητας σε σχέση με τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, η κυβέρνηση υποβάλλει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων την πρόταση για αυξήσεις στις λιανικές τιμές των καυσίμων.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Τα μάτια στραμμένα στη Μ. Ανατολή» έχει επίσης ως βασικό θέμα τη χθεσινή διάσκεψη τύπου του υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη. Σε υπότιτλο του ρεπορτάζ σημειώνεται, ότι η «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις οι οποίες, αν χειροτερέψουν θα επηρεάσουν και την κυπριακή οικονομία» προειδοποιεί ο υπουργός Τάκης Κληρίδης.

Αλλού, γράφει ότι οι Λαρνακείς λένε «Ναι» στην αναβάθμιση του λιμανιού, επιθυμούν όμως όλες οι ενέργειες να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» γράφει στο βασικό θέμα «Πρόσω ολοταχώς για την Ευρώπη Με όλα τα εχέγγυα για επιτυχή ένταξη» και υπερτονίζει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ότι «η κυπριακή οικονομία πληροί όλα τα κριτήρια του Μάαστριχ». Στο σχετικό ρεπορτάζ, καταγράφονται αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Κληρίδη στη χθεσινή διάσκεψη τύπου για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Αλλού, γράφει ότι είναι υπό αναθεώρηση η κρατική ενίσχυση προσφύγων για οικιστικούς σκοπούς, με τα νέα κριτήρια στέγασης και αυτοστέγασης να ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου.