You are here

Τύπος: Τέσσερις οι πιο ακριβοί δρόμοι στα ενοίκια

22/07/2019 06:39

Οι τέσσερις πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στα ενοίκια και η επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Νοέμβριο που σχεδιάζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Τέσσερις οι πιο ακριβοί δρόμοι στα ενοίκια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι τέσσερις πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στα ενοίκια. Όπως αναφέρεται, στους εμπορικούς δρόμους Ανεξαρτησίας, Μακαρίου, Λήδρας και Στασικράτους στη Λευκωσία μέσα σε τέσσερα χρόνια τα ενοίκια διπλασιάσθηκαν. Σήμερα για ένα κατάστημα 50 τ.μ. στη Λήδρας το ενοίκιο είναι €3.500, ενώ πριν τέσσερα χρόνια μόνο €1.750, δηλαδή αυξήθηκαν από το 2015 κατά 100%.  Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου Δανός και Συνεργάτες για το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα πιο ακριβά ενοίκια καταστημάτων στη Λευκωσία έχει η οδός Λήδρας με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να είναι €20 με €70 τον μήνα και στη Λεμεσό η οδός Ανεξαρτησίας με την τιμή ενοικίασης να είναι €20 έως €60 το μήνα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι κινητικότητα προσλήψεων παρατηρείται στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και στον δήμο Αγλαντζιάς και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ετοιμάζουν τις αιτήσεις τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ενιαία φορολογία για τις υπηρεσίες των οίκων ευγηρίας
  • Εκτίναξη της τιμής χρυσού σε υψηλό εξαετίας
  • Μέτρα για βελτίωση κράτους δικαίου
  • Πως μειώνεται ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Πολίτης

 «Προς επανέναρξη του QE»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Νοέμβριο που σχεδιάζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, επικαλούμενο πηγές της ΕΚΤ, αναφέρει ότι ο Μάριο Ντράγκι ελπίζει πως η κίνηση θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο αλλά και τους καταναλωτές να αυξήσουν τις δαπάνες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο σε ξένο νόμισμα 12 τουρκικών τραπεζών που ανήκουν σε ξένους και των θυγατρικών τους καθώς και δύο κρατικών αναπτυξιακών τραπεζών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διαφωνίες εντός FED για μείωση επιτοκίων
  • Ψήφος εμπιστοσύνης και από τον Κλάους Ρέγκλινγκ
  • Πιο πλούσια από ποτέ – Νέο ρεκόρ καταγράφει η περιουσία των Γερμανών
  • Χρειάζεται εγρήγορση - Για κρυπτονομίσματα

Αλήθεια

 «Εξήγγειλε φορο-ελαφρύνσεις και επενδύσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις και στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις  προεκλογικές δεσμεύσεις της, ενώ μίλησε και για επιστροφή στην κανονικότητα, όχι όμως στο παρελθόν.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στη συνέντευξη με την επιχειρηματία χρυσοχοΐας Άντριας Κωνσταντίνου.  Η επιχειρηματίας τονίζει ότι η αγορά κοσμημάτων από τα κατεχόμενα είναι παρακινδυνευμένη.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ξεσάλωσαν κάποιοι με τα φοιτητικά ενοίκια
  • Ξεκίνησε το σχέδιο επιχορήγησης αδειών – Τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ – Το μήνυμα του προέδρου Αναστασιάδη προς Ακκιντζί, για την επικείμενη συνάντηση τους

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – Θέμα προθεσμίας σε μια νέα διαδικασία τέθηκε από τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΟ ΤΕΤ-Α ΤΕΤ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ – Καθοριστικό για τη συνέχεια το ραντεβού των δύο ηγετών στο πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ